Zvezdan Jovanović: Nisam ja ubio Đinđića, nego Čeda i Spasojević

0786007.73

Nisam ga ubio ja već Vi i Vaš prijatelj Dušan Spasojević, rekao je danas Zvezdan Jovanović lideru LDP-a Čedomiru Jovanoviću tokom njegovog svedočenja pred Specijalnim sudom za oružanu pobunu Jedinice za specijalne operacije (JSO), piše Blic.

Čedomir Jovanović je nekoliko puta tokom svedočenja optuženog Zvezdana Jovanovića oslovio sa “ubica mog prijatelja”.

Advokati okrivljenih kao i predsednik sudskog veća Vladimir Vučinić skrenuli su mu pažnju da je takvo oslovljavanje neprimereno i da se može tumačiti kao uvreda, s obzirom da se Zvezdanu Jovanoviću tretutno sudi za drugo krivično delo.

Čedomir Jovanović je tokom svedočenja izjavio da je imao saznanja o tome da je JSO planirao da zauzme zgradu Vlade, Aerodrom Beograd, i RTS, a da je prethodno JSO odbio da pregovara i sarađuje sa tadašnjom Vladom.

Zatim ga je Zvezdan Jovanović upitao ko su bili njegovi izvori koji su ga uputili u te navodne planove JSO, a lider LDP-a je nekoliko puta ponovio da neće da odgovara na pitanja koja mu postavlja “ubica njegovog prijatelja”.

– Nisam ga ubio ja već Vi i Vaš prijatelj Dušan Spasojević – rekao je okrivljeni Zvezdan Jovanović nakon čega je sudija opomenuo svedoka da ne može tako da oslovljava okrivljenog bez obzira što je on u drugom postupku pravosnažno osuđen za ubistvo premijera.

Advokati odbrane su potom tražili da se svedok kazni novčano zbog neprimerenog ponašanja i nepoštovanja suda , a sudija je rekao da će veće o tome odlučiti naknadno.

izvor: blic.rs

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO