KAKO JE ZUKORLIĆ POSTAO NAJVEĆI TAJKUN U SANDŽAKU?

Muamer Zukorlić koristeći Islamsku zajednicu za bespravnu gradnju stiče ogroman porodični profit.

  

Bespravnoj gradnji Islamske zajednice, sa Muamerom Zukorlićem na čelu, nema kraja, u Požegi pored džamije niče novi objekat bez građevisnke dozvole.

  
Oko 10 krivičnih prijava podneto je protiv Islamske zajednici u Srbiji zbog bespravne gradnje. „Stiče se utisak da nadležni organi ne preduzimaju ništa kako bi to sankcionisali, a to izaziva nezadovoljstvo građana“, rekao je načelnik odeljenja za inspekcijeske poslove Mensur Bulić.


Ovaj objekat pored džamije u Požegi na sve liči samo ne na mesto gde će vernici obavljati molitvu, jer ga gradi Islamska zajednica. Građevinski isnpektori su obišli ovo gradilište, jer dozvole za gradnju nema uradili su zapisnik i prosledili krivičnu prijavu protiv inevstitora, odgovornog lica u Islamskoj zajednici. Međutim Bulić kaže da u ovu službu dolaze nezadovoljni građani, jer se stiče utisak o selektivnom postupanju. Ukoliko građevinski inspektori budu dobili policijsku asistenciju, rušenje ove bespravne gradnje zakazano je za sledeću nedelju.
Bulić dodaje da ovo nije prvi put da Građevinska inspekcija podnosi krivičnu prijavu protiv Islamske zajednice u Srbiji.
Bulić kaže da je plac na kojem se gradi ovo zdanje u okviru džamije, u vlasništvu pet lica, do kojih je nemoguće doći, jer žive u inostranstvu. O bespravnoj gradnji u Požegi nastavićemo da izveštavamo i narednih dana kada dobijemo odgovore i od drugih nadležnih organa.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO