Kurćubić: Srećni zbog prve zajedničke pobede

Trener Novog Pazara Petar Kurćubić kazao je da jedan od važnijih faktora prvog trijumfa njegove ekipe nad Patizanom (3:2) u trećem kolu Super lige Srbije to što su crno-beli izveli sastav bez igrača koji će u sredu igrati protiv Steaue u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

“U takvoj konstalaciji snaga omogućeno nam je da budemo ravnopravni. Prvo poluvreme je bilo izvanredno, vraćali smo se iz minusa, promašili penal, uspeli da povedemo, ali i dozvolili Partizanu da se vrati. Bilo je dosta konfuznih intervencija u odbrani i ta velika želja da damo još jedan gol napravila je da Partizan dođe do izjednačenja”, rekao je Kurćubić na konferenciji za novinare.

“Bilo bi nam mnogo lakše da smo s prednošću ušli u nastavak. U drugom delu prepustili smo inicijativu rivalu, oni nisu previše ambiciozno delovali u napadu što smo mi iskoristili, došli do vođstva i znalački ga sačuvali. Srećni smo i zadovoljni zbog naše prve zajedničke pobede, a Partizanu želim puno sreće u sredu protiv Steaue”, dodao je on.

Trener fudbalera Partizana Zoran Milinković rekao je da ne žali što je izveo kombinovani sastav protiv Novog Pazara i dodao da je njegova ekipa poražena jer je odigrala loš meč, naročito u odbrani.

“Čestitam domaćinu na pobedi, više su je želeli. Mi smo nešto odigrali na početku, sve ostalo je bilo vrlo loše. Kad se igra tako konfuzno, sa dosta problema u zadnjoj liniji poraz je logičan epilog. Iz njega treba izvući pouke”, rekao je Milinković.

Milinković je odmorio standardne prvotimce za revanš utakmicu protiv rumunske Steaue, u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona.

Upitan da li žali og takve odluke, on je kratko odgovorio: “Ne žalim, tako sam odlučio”.

Dva gola za Novi Pazar postigao je Stefan Aškovski, igrač koji je na pozajmici iz Partizana. Aškovski je pored dva gola, iznudio i dva jedanaesterca. Novinare je zanimalo i da li Milinković žali što se lako odrekao tog igrača, na šta je on ponovo kratko odgovorio: “Ne, apsolutno”.

Utakmica u Novom Pazaru odigrana je pred oko 5.000 navijača. Osim minutnog prekida na početku meča zbog ubacivanja petardi na teren nije bilo drugih incidenata.

“Ne bih da komentarišem ambijent, ali nikada neću moći da prihvatim toliku količinu naboja i mržnje prema protivničkom timu”, kazao je Milinković.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO