Laž ili dodvoravanje Beogradu? Zukorlić za Naše Novine: Ispitati sve zločine pa i one Nasera Orića

Novi Pazar – Beograd – Dnevni list “Naše Novine” koji se ne prodaje u Novom Pazaru i kojeg nema na kioscima objavio je intervju sa Sandžačkim muftijom Muamerom Zukorlićem u kojem on traži da se ispitaju svi zločini pa i oni ratnog komandanta Srebrenice Nasera Orića, takođe u Našim Novinama piše da on nije razočaran time što nije usvojena rezolucija o Srebrenici jer dobro poznaje međunarodne odnose.

Zukorlićevi portali odmah su počeli da demantuju tvrdnje beogradskih medija, a sam muftija naišao je na osudu patriotskih portala i fejsbuk stranica a ponajviše fejsbuk stranice “Bosnjaci” koja broji preko 120.000 članova.

Sandžakhaber uspeo je da dobavi jedan primerak beogradskog dnevnog lista “Naše Novine” a poruke Zukorlića upućene su i prema Vučiću kojeg on hvali i tvrdi da su “hrabri pomirljivi potezi premijera Vučića nakon incidenta u Potočarima”.

O pomirenju Bošnjaka i Srba muftija u intervjuu kaže da mu prijatelji često zameraju što mnogo veruje ljudima pre nego što se uveri “imam puno onih u svom okruženju koji su me izneverili ali ne menjam kurs. Jer prvo verujem u sopstvene ideje, stavove i vrednosti i neću odustati od ubeđenja da postoje ljudi koji će iskreno odraditi nešto što kažu. Takav je moj odnosbio prema svim predstavnicima Srbije” napominjući da nakon što je bio pozitivan prema Koštunici i Tadiću koji su ga izneverili želi “biti pozitivan i prema premijeru Vučiću te pozdravlja svaki njegov potez koji će dovesti do dijaloga ili ga unaprediti”.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO