Letujmo u Srbiji: Vaučere iskoristilo 11.500 građana

Pomoćnica ministra za turizam Renata Pindžo kaže da je do sada 11.500 građana iskoristilo vaučere u okviru akcije “Letujmo u Srbiju”.

Gostujući na N1 televiziji, Pindžo je istakla da je od 1. avgusta do sada ostvareno 70.000 noćenja ali da akcija traje sve do sredine oktobra i da Ministarstvo očekuje najveću iskorišćenost vaučera za letovanje u Srbiji u septembru.

Ona je podsetila da su se za učešće prijavila 244 ugostiteljska objekata i da su najposećenije lokacije bile banje kao i Kopanik i Zlatibor.

Pindžo je rekla da ima najava da će se akcija nastaviti I sledeće godine, da je ovo bio pilot program kao I da su beležili reakcije građana što će biti ugrađeno u naredne kampanje. “Ako je bude bilo, akcija će početi od početka godine”, istakla je ona.

Prema njenim rečima, ova akcija je bila bitna kampanja animacije i buđenja turizma. “Ovo je prvi put da imamo rast noćenja domaćih turista za 13 odsto”.

Pomoćnica ministra turizma je dodala i da je zabeležen rast broja stranih turista, da je Beograd i ove godine bio najpopularanija destinacija za njih ali da porast broja noćenja stranih turista beleže i Kopaonik, Zlatibor I Divčibare.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO