Ljajić: Od 30. juna jeftiniji roming u regionu

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić izjavio je da bi 30. juna trebalo da počne da se primenjuje sporazum Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovini i Makedonije o jeftinijem romingu.

Ljajić je za RTS rekao da će u naredne tri godine doći do postepenog snižavanja cene rominga, s obzirom da su one višestruko veće, čak i u odnosu na zemlje Evropske unije.

On je povodom odluke Upravnog suda Crne Gore da taj sporazum nije u skladu sa interesima tamošnjih operatera, rekao da je u stalnom kontaktu sa kolegama iz Crne Gore i da je srpska strana dobila uveravanje da će sporazum stuputi na snagu, uprkos odluci tog suda.

Ljajić je naveo da će regulatorno telo Crne Gore doneti novu odluku koja je u skladu sa sporazumom.

“Operateri će se verovatno ponovo žaliti, međutim ta žalba ne odlaže izvršenje odluke regulatorne agencije i nadam se da ćemo u sve četiri zemlje već od 30. juna imati jeftiniji roming”, kazao je Ljajić.

Uskoro spisak gde se može letovati u Srbiji i za to dobiti vaučer

Ministar je izjavio je da se do sada prijavilo više od 60 hotela i objekata zainteresovanih da učestvuju u programu za podsticanje domaćeg turizma.

On je za RTS rekao da će biti dovoljno kapaciteta za smeštaj onih koji se budu odlučili da odmor provedu u Srbiji.

“Odmah nakon završetka javnog poziva koji traje do 30. juna, objavićemo spisak objekata gde građani mogu da letuju u Srbiji”, rekao je Ljajić, koji očekuje veliki odziv domaćih turista.

Ministar je podsetio da vlada ima novca za oko 100.000 vaučera, koji će moći da se iskoriste do 20. novembra.

Ljajić je rekao da ostaje da se vidi koliko će vaučera biti iskorišćeno, dodajući da ne želi da licitira njihovim brojem.

izvor: N1

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO