Ljajić: Pazar je jedan od pet gradova u kojima se najviše radi!

Potpredsednik Vlade i ministar Rasim Ljajić izjavio je da je Novi Pazar jedan od pet gradova u zemlji u kojem se najviše radi na poboljšanju infrastrukture a ujedno uređuju se i zelene površine kao i sportski objekti.

On je, obilazeći radove u Staroj čaršiji, gde je u toku asfaltiranje Prvomajske ulice, za Informer.rs istakao da je vrednost radova koji su u poslednje vreme sprovedeni u Novom Pazaru oko 15 miliona evra.
U službi građana
Član kabineta gradonačelnika Ismet Plojović, koji je zaduženza saradnju sa građanima, napominje da su sve ulice u gradu rekonstruisane za kratko vreme.
-Radnici rade po najvećim vrućinama, nemaju slobodan dan, asfaltiraju i vekendom. Koristimo ove sunčane dane da što više uradimo. U Prvomajskoj ulici postoji više verskih i istorijskih spomenika i tu su smešteni najstariji ugostiteljski i drugi lokali, i ona je danas napokon rekonstruisana, kazao je Plojović.
– Novac za izgradnju infrastrukture u Novom Pazaru obezbedili su Vlada Srbije i donatori, pre svih, Ujedinjeni Arapski Emirati. Zadovoljan sam dinamikom radova, a kompletno ću biti zadovoljan tek kada rekonstruišemo celu vodovodnu i kanalizacionu mrežu. Očekujem da će to biti urađeno do kraja sledećeg mandata. Grad je bio uništen i imali smo mnogo težak zadatak da ga doteramo, da popravimo sve ono što su oni pre nas uništili – rekao je Ljajić dodajući da je sadašnja vlast u Novom Pazaru pokazala da može da se radi, a da se ne krade.
Gradonačelnik Novog Pazara Meho Mahmutović za naš portal je poručio da je grad sportistima obezbedio idealne uslove za trening i da očekuje da će oni nastaviti da osvajaju brojne medalje na velikim takmičenjima.
– Poznato je da smo izgradili novi Gradski stadion, da smo sredili teren u Novopazarskoj banji, sada smo u potpunosti rekonstruisali stadion u Šutenovcu i izgradili 16 novih sportskih terena u gradu. U toku su i radovi na izgradnji Atletskog stadiona, a sve to radimo za dobrobit naših sportista i svih građana. To je naša obaveza prema gradu i stanovništvu. Verujte, ovo je veliki dan za Novi Pazar – kazao je Mahmutović.

Rasim Ljajić je, takođe, istakao da je ministarstvo turizma, na čijem je čelu, u Novi Pazar ove godine uložilo 20 miliona dinara u nekoliko projekata i da će u sledeće godine nastaviti sa ulaganjem.
– Pazar ima potencijala, ali to za razvoj turizma nije dovoljno. Potrebni su kvalitetni ljudi koji hoće da rade i koji imaju vizije. Imamo situaciju da ekskurzije dolaze u ovaj kraj, ali da đaci ne obilaze centar, već autobusima odu do verskih objekata i istorisjkih spomenika i odmah odu iz Pazara. Moramo ih zadržati i ponuditi im različite sadržaje koje treba dobro promovisati – istakao je Ljajić i dodao da ćevapi i mantije nisu jedino što Novi Pazar nudi turistima od domaćim specijaliteta.
On je kazao da su turisti ranije ovaj kraj Srbije zaobilazili zbog loše infrastrukture i nestabilne političke situacije ali da to sada nije slučaj, pa je broj turista u ovoj godini u Novom Pazaru veći za deset

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO