Nemanja Stevanović novi primač Pazara

Novi Pazar je doveo odličnog servera, momka koji je dokazan igrač domaće lige još iz perioda kada je nosio dres Radničkog.

Doskorašnji odbojkaš grčkog Pamvohaikosa Nemanja Stevanović provešće sledeću sezonu u ekipi Novog Pazara.

“Dugo sam vagao između inostranstva i Pazara, ali sam prelomio i potpisao jednogodišnji ugovor. U situaciji kad dosta mladih igrača odlazi vani, ovde su stigli oni koji su prošle sezone bili najbolji na svojim pozicijama. Pretendujemo na finala plej-ofa i Kupa, želimo da se i što duže zadržimo u Evropi”, rekao je danas Stevanović Radiju sto plus.

Stevanović (26) je visok 194 centimetara i igra na mestu primača servisa. Karijeru je počeo u Lučanima, kasnije je nosio dres kragujevačkog Radničkog, Budvanske rivijere iz Crne Gore i rumunske Krajove, dok je poslednjih 12 meseci proveo u Pamvohaikosu.

Pazarce su ranije pojačali tehničar Duško Novoselac, srednji bloker Radiša Stevanović, korektor Branislav Radović i primač Jovan Delić, a vođenje tima povereno je Miloradu Kijcu.

“Prvenstveno je lep osećaj takmičiti se na evropskoj sceni, klub će prvi put igrati u Kupu izazivača. Iz iskustva znam da je to veliki motiv za sve, treba da dostojanstveno predstavljamo grad i državu. Imamo lepu šansu da napravimo veći uspeh nego prošle godine, verujem da ćemo spremni dočekati sve izazove”, kazao je Stevanović.

Novi Pazar su napustili tehničar Branimir Perić (Kale, Francuska), primač Srećko Ristić (Kazhrom, Kazahstan), srednji blokeri Luka Marinković (Kambre, Francuska) i Enes Duštinac (Lozana, Švajcarska). Korektor Irfan Hamzagić pregovara sa nekoliko inostranih ekipa, dok je libero Ertan Hamidović prestao sa aktivnim igranjem.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO