Niže cene rominga u regionu od 30. juna

Prvo snižavanje cena rominga u regionu biće 30. juna ove godine, da bi u naredne tri godine došlo do ujednačavanja cena te usluge sa cenama u EU, najavio je ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić. Novopazarci ističu da je ovo pravi potez Vlade,jer su cene trenutno prilično visoke I neisplatve.

Ovo snižavanje se odnosi na četiri zemlje, potpisnice sporazuma, Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Srbiju i Makedoniju, kazao je Ljajić u izjavi za Tanjug. Sada imamo situaciju da je prenos podataka kada ste u romingu 33 puta skuplji u odnosu na zemlje EU, impulsi su skuplji više od tri puta, poruke više od dva puta, naveo je Ljajić.

Verujem da postoji potpuna saglasnost u sve četiri zemlje da idemo sa snizavanjem utvrđenom dinamikom… još uvek vodimo razgovore sa pojedinačnim zemljama oko usaglašavanja visine snižavanja u ove tri godine”, istakao je Ljajić.

Gradjani Novog Pazara kažu da je ovo dobar potez jer su trenutne cene rominga prilično vioske.

On je primetio da operateri nisu oduševljeni ovom odlukom, ali i dodao da smatra da će snižavanje cena moći da se nadomesti u njihovom poslovanju kroz povećan saobraćaj, jer ljudi teško sada koriste telefone u romingu zbog visokih cena.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO