Novi Pazar: Akcija kontrole saobraćaja u gradu

Novi Pazar – Juče je u popodnevnim satima, na području grada, izvedena sveobuhvatna akcija Saobraćajne policije. Kontrolisana je brzina kretanja vozila, parkiranje, ispravnost i posedovanje dokumenta, nošenje zaštitne opreme kod motociklista i ponašanje pešaka u saobraćaju.

Sedma po redu lokalna sveobuhvatna akcija Odeljenja saobraćajne policije PU Novi Pazar, kako joj i samo ime kaže, postavila je sebi za cilj kontrolu kompletnog saobraćaja u gradu. Juče u popodnevnim časovima više patrola bilo je raspoređeno širom grada , a u akciju su uključena i pojačanja iz Tutina i Sjenice. Inače, ova razmena patrola je uobičajena tako da i saobraćajci iz Novog Pazara učestvuju u sličnim akcijama u susednim gradovima.

Kontrolisana je brzina kretanja vozila, parkiranje, ispravnost i posedovanje dokumenta, nošenje zaštitne opreme kod motociklista i ponašanje pešaka u saobraćaju.Od najavljenih aktivnosti izostalo je samo uključivanje u akciju neobeleženih policijskih vozila “presretača” i to opravdano.

Prema rečima oficira za kontrolu saobraćaja u Odeljenju saobraćajne policije PU Novi Pazar akcija je u potpunosti ostvarila postavljene ciljeve. Izrečeno je na desetine opomena, a teži prekršaji su sankcionisani na licu mesta ili pisanjem odgovarajućih prijava.

Vozači u Novom Pazaru mogu i u narednom periodu očekivati ovakve akcije i to sa uključivanjem neobeleženih policijskih vozila “presretača”.

izvor: rtvnp.rs

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO