Novopazarac Albin Hasanović treći na Balkanskom prvenstvu u Powerliftingu

Novi Pazar – Novopazarac Albin Hasanović osvojio je treće mjesto na Balkanskom prvenstvu u pauerliftingu, koje je održano minulog vikenda u Knjaževcu. U konkurenciji od 150 takmičara iz susednih zemalja Hasanović je podigao ukupno 836 kg.

Među 150 vrsnih takmičarima iz Srbije, Bosne, Hrvatske, Crne Gore i Makedonije našao se i jedini takmičar sa ovih prostora, momak Albin Hasanović koji je podigavši ukupno 836 kg osvojio treće mjesto na Četvrtom Balkanskom prvenstvu održanom u Knjaževcu u Global Powerlifting federaciji.

Hasanović je na zvaničnom treningu takmičenja imao najbolji rezultat, smatra da je sreća izostala onda kada je bila najpotrebnija.

Hasanović se nekoliko godina unazad priprema u teretani “Power gym Novi Pazar”, zahvaljujući njima i pojedincima uspjeva da na samom početku u ovom skupom sportu ostvaruje vrhunske rezultate. Već sada, ako novca bude bilo planovi su mu Evropsko u Engleskoj i Svjetsko prvenstvo u Americi ove godine.

Hasanović je već na ovom takmičenju mogao da postane i državni rekorder, smatra da su mu sudije takmičenja u tome odmogle.

izvor: rtvnp.rs

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO