NUNS traži od REM-a: Najoštrije kaznite televiziju Pink

Nezavisno udruženje novinara Srbije zatražilo je danas od Saveta Regulatornog tela za elektronske medije (REM) da zbog nasilja u rijalitiju “Farma” koji se emituje na Televiziji Pink “hitno i najoštrije kazni” tu televiziju.

Jedan od učesnika tog programa Kristijan Golubović juče je udario drugog učesnika nakon čega je izbačen.

“Prema pisanju medija, celokupni boravak Kristijana Golubovića u ovom programu protekao je u znaku nasilja, najviše prema ženama, ali je tek sinoć, posle njegovog fizičkog napada na drugog učesnika Farme odlučeno da se nasilnik diskvalifikuje”, naveo je NUNS.

Savet REM-a je 16. septembra izrekao opomenu TV Pink “zbog emitovanja neprimerenih sadržaja” u rijaliti programu.

U obrazloženju opomene “ocenjeno je da su psovke, vređanja, tuče i uopšte nepristojno ponašanje, sadržaji koji mogu negativno da utiču na decu, i da nisu smeli da se emituju u zaštićeno vreme pre 22.00, odnosno 23.00”.

Regulatorno telo je tada najavilo da će TV Pink, kao i Hepi (Happy) televizija, kojoj je zbog istih razloga tada izrečena mera upozorenja, biti strože sankcionisane ukoliko ne budu poštovali nalog Saveta REM-a, naveo je NUNS.

“Podsećamo i da je vlasnik TV Pink, krajem avgusta, najavljujući emitovanje novog serijala Farme izjavio da u poređenju sa drugim programima koji se prikazuju s etiketom rijaliti, ‘Farma izgleda kao balet’. Obećao je tada da će nova Farma ‘biti prihvatljivija urbanom gledalištu’, te da ‘neće imati elemente pornografije'”, navodi se u saopštenju NUNS-a.

izvor: N1

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO