Obukom za pisanje projekata do sredstava EU fondova

Novi Pazar – Gradska uprava Novog Pazara organizovala je seminar o pisanju projekata za dobijanje sredstava iz fondova Evropske. Seminar je namenjen zaposlenima u školama, gradskim institucijama i javnim preduzećima.

Cilj obuke je da sve službe i ustanove spremno dočekaju ulazak u Evropsku uniju i dobro iskoriste novčana sredstva dostupnih fondova kroz što veći broj različitih projekata.Program “Priprema projekata az fondove EU“, omogućava učesnicima da steknu veštine za pronalaženje, ispunjavanje i pripremu konkursne dokumentacije, za samostalno pisanje projektnih prijedloga po evropskim standardima i aktivno učešće na međunarodnim i domaćim konkursima. Član Gradskog veća, Mirsad Jusufović kaže da 75 posto sredstava Evrospka unija trošiti se na lokalnom i regionalnom nivou.

„ Već sad su otvoreni neki fondovi i mi želimo da ih maksimalno iskoristimo ali i da spremno dočekamo nova sredstva „, rekao je Jusufović.

Trenutna pozicija Republike Srbije, koja se nalazi u procesu pregovora EU, omogućava pristup fondovima koji se odnose na razvoj lokalnih samouprava. Za nekoliko nedjelja, sprovešće se drugi nivo edukacije koji podrazumijeva pisanje projekata uz korišćenje logičkih matrica, da bi ,kako je najavljeno, od jeseni bili formirani timovi koji će svoje znanje prenosti pojedinačno po školama.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO