Pajtić: Nema uslova za fer i demokratske izbore

Predsednik Demokratske stranke Bojan Pajtić ocenio je, u razgovoru sa šefom Delegacije EU Majklom Devenportom, da u Srbiji ne postoje uslovi za fer i demokratske izbore.

“Najvažnije pitanje koje danas moramo sebi i drugima postaviti je da li u Srbiji danas postoje uslovi za fer i demokratske izbore. Jasno je da oni danas ne postoje i DS će tražiti podršku od svih svojih evropskih partnera ali i svih građana Srbije za dostizanje tih uslova”, rekao je Pajtić, a prenosi DS u saopštenju.

Pajtić je Devenportu preneo stav DS da je sadašnja situacija u Srbiji plod “nenormalnih uslova” političkog dijaloga i da je, kao takva, neprihvatljiva sa stanovišta evropskih vrednosti.

Takođe, zahvalio je Devenportu za, kako je naveo, “objektivan i iskren” Izveštaj Evropske komisije o Srbiji za 2015. godinu.

“Naročito je naglasio značaj zabrinutosti EU za stanje medijskih sloboda koje su detaljno elaborirane u Izveštaju gde se precizno opisuju slučajevi zastrašivanja, otpuštanja pa čak i prebijanja novinara u Srbiji. Uz to, Izveštaj EU je bio u pravu što se tiče finansijskih pritisaka na novinare i vlasnike medija”, navodi se u saopštenju.

SNS: Pajtić vidovnjak

Srpska napredna stranka (SNS) kritikovala je predsednika Demokratske stranke (DS) Bojana Pajtića zbog toga što je rekao.

SNS je u saopštenju dodala da je Pajtić sada, zbog straha od gubitka vlasti i fotelje, “genijalno smislio, i pre nego što su izbori i raspisani, da će oni biti nedemokratski i nefer”.

“Čestitamo Bojanu Pajtiću koji je, u međuvremenu, od najvećeg pljačkaša narodnih para postao i prvi vidovnjak Demokratske stranke”, piše u saopštenju SNS-a.

Izvor: N1

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO