Policijski sindikat odustao od štrajka, dogovor sa Vučićem

Predstavnici Policijskog sindikata postigli su dogovor sa premijerom Aleksandrom Vučićem oko svojih zahteva i odustali su od najavljenog štrajka glađu.

Kako je za N1 potvrdio predsednik sindikata Veljko Mijalilović, postignut je dogovor o svim pitanjima.

Dogovoreno je da se tokom sledeće godine isplati jednokratna pomoć svim zaposlenima u MUP Srbije od oko 20.000 dinara, budući da veće povećanje od dva procenta zarada nije moguće zbog kreditnog aranžmana sa MMF-om.

Dnevnice za operativni sastav MUP Srbije biće povećane na oko 2.000 dinara, a predlozi Zakona o policiji i zakona koji reguliše izlazak Sektora za vanredne situacije iz MUP Srbije biće za sada povuceni, dok se ne završi javna rasprava i usaglase stavovi predlagača zakona sa stavovima PSS.

Takođe, kako navodi sindikat, osiguravajuća suma za poginule i ranjene policajce biće povećana.

“Zahvalni smo premijeru na razumevanju, a razlozi za najavljeni štrajk glađu su prestali”, rekao je predsednik Policijskog sindikata Srbije Veljko Mijailović, koji se sa članovima Upravnog odbora PS S jutros sastao sa Vučićem.

Premijer je, kako se navodi, zahvalio predstavnicima PSS što su odložili štrajk glađu i nisu dozvolili da bude ispolitizovan i iskorišćen za destabilizaciju zemlje.

Vučić je, navodi se, pokazao razumevanje za probleme u policiji i obećao pomoć.

Nakon sastanka oglasila se i Press služba Vlade. U saopštenju su istakli da je premijer Vučić obećao da će Vlada Srbije uložiti dodatne napore kako bi u toku sledeće godine bila obezbeđena sredstva za poboljšanje uslova rada i materijalnog stanja pripadnika MUP i modernizaciju opreme.

izvor: N1

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO