Poruka mlade američke muslimanke Donaldu Trampu

Nakon što je kandidat za predsedničku nominaciju republikanaca Donald Tramp izjavio kako muslimani u SAD treba da budu registrovani u bazi podataka, mlada američka muslimanka Marva Balkar odlučila je da mu se preko Facebooka obrati što je izazvalo neviđenu reakciju korisnika društvenih mreža.

Tramp je u intervjuu za Yahoo News kazao da postoji “potreba za dodatnim nadzorom nad muslimanima u Sjedinjenim Američkim Državama” i “da je potrebno napraviti stvari koje nikada pre nisu napravljene”.

Na ovaj predlog reagovali su mnogobrojni Amerikanci, među kojima je i 22-godišnja Marva Balkar iz Korone u Kaliforniji. U svom otvorenom pismu Trampu, ona kaže:

“Dragi @realdonaldtrump,

Moje ime je Marva i ja sam muslimanka.

Čula sam kako želite da nosimo posebne identifikacione oznake, tako da sam odlučila izabrati jednu za sebe. Pošto me nije lako prepoznati kao muslimanku, moj novi bedž će mi omogućiti da s ponosom pokažem ko sam.

Izabrala sam znak mira, jer on predstavlja moj Islam, onaj koji me je učio da se protivim nepravdi i težim jedinstvu, onaj koji me je naučio da je ubistvo jednog nevinog života isto kao ubistvo čovečanstva. Čula sam i da želite da nas pratite. Odlično! Možete doći sa mnom na šetnje o podizanju svesti o raku u srednjoj školi ili me možete pratiti do mog radnog mesta, gde mi je posao stvaranje sreće.

Možete, takođe, da vidite kako moja lokalna džamija pravi sendviče za beskućnike i organizuje druženje ljudi različitih vera. Možda ćete tada uvideti da to što sam muslimanka ne čini me manjom Amerikankom nego što ste vi.

Možda ćete uvideti da nisam ništa manje ljudsko biće od vas.

Salaamu alaikum”.

Ovaj njen status na Facebooku podeljen je čak 137.000 puta, a lajkovalo ga je 438.000 korisnika ove društvene mreže među kojima je i njen osnivač Mark Zuckerberg.

izvor: N1

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO