Poverenica za zaštitu ravnopravnosti u Novom Pazaru

Novi Pazar – Za godinu i po dana koliko postoji, prva Regionalna kancelarija za zaštitu ravnopravnosti u Novom Pazaru nema nikakvih velikih problema u funkcionisanju – ocenila je prilikom današnjeg boravka u Novom Pazaru, poverenica za zaštitu ravnopravnosti, Brankica Janković. Ona se, nakon obilaska Regionalne kancelarije u Upravi grada satala i sa gradonačelnikom dr Mehom Mahmutovićem i njegovim saradnicima.

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti, Brankica Janković je rekla nakon sastanka da prva Regionalana kancelarija za zaštitu ravnopravnosti u ovom gradu ne samo da nema nikakvih većih problema u funkcionisanju, već nema ni veliki broj pritužbi, te da nadležne institucije uglavnom uvažavaju preporuke poverenika.

”U domenu lokalne samouprave nema pritužbi, a najčešći slučajevi diskriminacije, izuzimajući javni sektor, odnose se na radne odnose i probleme zapošljavanja žena– rekla je Janković. Ona je istakla da, svuda prisutno pitanje o planiranju porodice nikako ne sme, niti bi trebalo da bude deo kriterijuma koji bi mogao uticati na odluku o zapošljavanju žena.

”U oblasti ljudskih prava uvek ima elemenata za poboljšanje, a donosioci odluka u Novom Pazaru su svesni toga – ocenila je Janković.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO