Pripreme za investiciju Ikee idu po planu

Pripreme za realizaciju investicije kompanije “Ikea” u Srbiji teku po planu, a izmeštanje naplatne rampe na autoputu kod Bubanj potoka nije uslov za izdavanje građevinske dozvole, saopštilo je Ministarstvo građevine, saobraćaja i infrastrukture.

U saopštenju se podseća da se u Memorandumu o saradnji, koji je 3. oktobra 2014. potpisan između Srbije, Grada Beograda i kompanije Ikea, navodi da će JP Putevi Srbije “preduzeti mere na izmeštanju naplatne rampe Bubanj potok na novu lokaciju južno od postojeće petlje Vrčin, u skladu sa Prostornim planom infrastrukturnog koridora autoputa E-75 deonica Beograd-Niš, u najkraćem roku, a najkasnije do septembra 2016. godine”.

Kako se navodi, prema Okvirnom planu aktivnosti za realizaciju investicije izgradnje robne kuće “Ikea” u Beogradu, predviđeno je da građevinska dozvola za objekat bude izdata do 13. maja 2015. godine, odnosno više od godinu dana pre završetka izmeštanja naplatne rampe.

Ministarstvo prati i koordinira proces realizacije investicije kompanije Ikea i pomaže da investitor u najkraćem roku dobije sve potrebne dozvole, na način omogućen novim Zakonom o planiranju i izgradnji.

Potpredsednica Vlade i resorna ministarka Zorana Mihajlović juče je izjavila da su to mnistarstvo i Grad Beograd obavili sve pripreme za investiciju Ikee u Srbiji i sada se samo čeka da ta švedska kompanija pošalje projekat za gradnju svog prvog prodajnog objekta, kod Bubanj Potoka.

izvor: N1

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO