Promocija projekta TIKE: „Nabavka sadnica za podizanje višegodišnjeg zasada malina”

Danas je održana promocija projekta u kojem su se podelile sadnice malina za 56 gazdinstava. Ovaj projekat pod nazivom „Nabavka sadnica za podizanje višegodišnjeg zasada malina” finansira Turska razvojna agencija TIKA, a njegova realizacija sprovodi se u saradnji Grada Novog Pazara, Međuopštinske unije poljoprivrednika, Poljoprivredne stručne službe i SEDA-e.

Današnjoj promociji prisustvovali su predsednik Turske razvojne agencije TIKA u Srbiji, gospodin Mehmet Bajrak i gradonačelnik Novog Pazara, dr Meho Mahmutović. Gradonačelnik je izjavio: “Danas smo tu da zajedno sa predsednikom TIKA-e gospodinom Mehmetom Bajrakom da podelimo iskustva. Turska razvojna agencija TIKA je zajedno Gradom Novim Pazarom podelila sadnice za 56 gazdinstava. Taj broj se odnosi samo na ovu godinu, a nadamo se da će u sledećoj godini biti mnogo više, posebno kada se uzme u obzir da u uniji poljoprivrednika ima 9000 registrovanih domaćinstava.”

Gradonačelnik je istakao da je zasad malina fabrika na otvorenom i da je naš kraj pogodno tlo za njen razvoj. On se osvrnuo i na veliki niz projekata iz oblasti zdravstva, prosvete, infrastrukture i naročito poljoprivrede. Dr Mahmutović je istakao da je poljoprivreda najznačajnija privredna grana u kojoj je budućnost, naročito zbog toga što u našem kraju nema ekološke zagađenosti. Veoma je važno i da poljoprivrednici nastupaju zajedno. Poljoprivredna stručna savetodavna služba pruža besplatnu stručnu pomoć da bi uzgoj ovog voća bio što uspešniji.

Mehmet Bajrak se zahvalio Gradu Novom Pazaru, Međuopštinskoj uniji poljoprivrednika, Poljoprivrednoj stručnoj savetodavnoj službi na saradnji. On je istakao da je TIKA i ranije ostvarila veliki broj donacija On je istakao: “Pored toga što će ekonomski osnažiti porodice, ovaj zasad će uticati i na razvoj celog grada. Mi ćemo nastaviti da pružamo pomoć uz pomoć gradu i gradonačelniku.”

izvor: novipazar.rs

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO