Razbijen međunarodni lanac krijumčarenja ljudi sa Kosova

Evropske policijske službe razbile su veliku međunarodnu kriminalnu grupu koja je za novac prevozila ilegalne imigrante sa Kosova u Švajcarsku, Francusku i druge evropske zemlje, saopštio je Europol.

U akciji koju je koordinirao Europol, a u kojoj su učestvovale policije više zemalja, uhapšeno je ukupno 77 osoba raznih nacionalnosti, a hapšenja su izvršena na Kosovu, u Mađarskoj, Slovačkoj, Austriji, Češkoj, Francuskoj i Nemačkoj, kaže se u saopštenju.

Europol navodi da su krijumčari dočekivali imigrante sa Kosova u Srbiji i pomagali im da ilegalno pređu u Mađarsku, gde ih je prihvatao drugi ogranak iste grupe i preko Slovačke i Austrije ih prevozio do krajnjih destinacija u švajcarskoj, Nemačkoj i Francuskoj.

Krijumčari su za svoje usluge naplaćivali 2800 evra po osobi ili 5600 za celu porodicu, a emigranti su novac morali da uplate unapred preko Vestern Uniona i sličnih službi za prenos novca.

Prilikom simultanih racija zaplenjeni su brojni automobili, kompjuteri i lažna dokumenta, kao i preko 50.000 evra u gotovini, saopštio je Europol.

izvor: N1

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO