Redžović: Svi da se uključe u problem vršnjačkog nasilja

Novi Pazar – Povodom sve izraženijeg problema vršnjačkog nasilja unovopazarskim školama, Gradska uprava Novog Pazara uputila je apel na roditelje , nastavnike i zajednicu da se uključe u suzbijanje trenda.

Profesor doktor Rifat Redžović, član kabineta gradonačelnika, po vokaciji sociolog , istakao je da bez uključivanja svih relevantnih
faktora nema ni rešenja problema.

„Brinemo na isti način o svim građanima, naročito o mladoj populaciji. Apelujem na roditelje, nastavnike, direktore škola da preventivno deluju, prate ponašanje dece kako bi se konfliktne situacije među vršnjacima školskog uzrasta svele na minimum. Treba učiniti sve da bi potencijalni akteri sukoba izbegli loše situacije, nepromišljeno delovanje i nasilje, koje bi ih onda pratilo kroz čitav život“.

Gradske vlasti će se postarati da u skladu sa nadležnostima u odnosu na škole, preduzmu konkretne mere u eliminisanju ove sve učestalije društvene pojave.

„Formiraćemo tim univezitetskih profesora, sociologa i drugih stručnjaka koji će obilaziti škole pojedinačno, evidentirati stanje na terenu.Nastojaćemo da održimo niz predavanja na temu posledica koje za pojedinca i zajednicu može da ima vršnjačko nasilje. Ukratko, na svima nama je da ovom na žalost, poslednjih dana vrlo aktuelnom obliku ponašanja mladih, stanemo na put.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO