Regionalna na aukciji u utorak, više zainteresovanih za kupovinu dugovi 50 miliona!

Novi Paazr – Prva aukcijska prodaja Javnog informativnog preduzeća „Novi Pazar“, u okviru kog posluje Regionalna radio-televizija, zakazana je za 4. avgust.

Kako saznajemo više je zainteresovanih koji će se u utorak pojaviti u Ageniciji za privatizaciju.

Jedan od njih je i Muhamed Zukorlić, brat muftije Muamera Zukorlića, čiji predstavnici su danas obišli televiziju i upoznali se sa njenim tehničkim i ostalim kapacitetima, kao i dokumentacijom.

Informaciju o interesovanju Zukorilića , u skladu sa pravilima procedure sprovođenja postupka privatizacije, na njegov zahtev Regionalnoj televiziji prosledila je rukovodilac projekta Agencije za privatizaciju Olivera Aranđelović.

Ranije se sa dokumentacijom i kapacitetima ovog medija upoznao i konzorcijum koji je, takođe, zainteresovan za njegovu kupovinu, a koji čine Denis Mavrić, Muzafer Dragolovčanin, Mulaz Dacić, Nihad Biševac i zastupnik Nedžada Dragolovčanina Emil Hadžić

Regionalna radio-televizija je poslednjih godina postigla veliku gledanost, pripremala je programe na kojima bi joj pozavideli i neki mnogo veći mediji i značajno proširila teritoriju koju pokriva svojim signalom.

Međutim, ovaj mediji ima velika dugovanja, koja su preko 50 miliona dinara, računi su u blokadi za oko 14 miliona. Zarade zaposlenim kasne nekoliko meseci.

Zgrada u kojoj se nalazi Javno informativno preduzeće „Novi Pazar“ nije predmet prodaje, već je vlasništvo lokalne samouprave.

Novi vlasnik kupovinom dobija pokretnu imovinu, odnosno tehniku i ostala sredstav za rad, frekfrenciju, odnosno dozvole za rad, zaposlene, preuzima potraživanja i dugovanja, ali ne nepokretnost – objekat koji ovaj medij koristi.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO