Regionalnim udruživanjem do boljih uslova za razvoj poljoprivrede

Novi Pazar – Regionalni radni sastanak, u cilju lakšeg definisanja projekata za razvoj poljoprivrede održan je u Novom Pazaru. Konkretni dogovori, zajednički interes i planovi omogućiće poljoprivirednicima da apliciraju kod inostranih ali i domaćih fondova.

Sledeći susret ovim povodom zakazan je za mesec dana, a prema rečima pomoćnika gradonačelnika Nihada Hasanovića, sredstva će iz različitih fondova dobiti i poslednji poljoprivrednik koji ispunjava uslove za apliciranje,nude proizvodni kvalitet, kvantitet i kontinuitet i pristupačnu cenu prema tržištu.

„Prošle nedelje su predstavljeni planovi IPARD po kojima je za poljoprivredu predviđeno 175 miliona. Mi imamo vredne poljoprivrednike, kojima treba organizovati uslove za proizvodnju, otkup i distribuciju i garantovati rokove isplate. Proces je dugoročan, ništa se ne dešava brzo, ali je važno da će rezultat svega ovoga biti od koristi za sve lokalne zajednice i region u celini“ rekao je Hasanović ovim povodom.

Domaćin sledećeg susreta u okviru serije sastanaka osmišljenih kako bi se unapredila poljoprivredna proizvodnja biće opština Tutin. Svim zajednicama, od Kraljeva, Vrnjačke banje, Raške, Novog Pazara, do Tutina i Sjenice predstoji obiman i odgovoran posao , ali optimizam da će finalni rezultat ispuniti očekivanja je evidentan.

„Zapravo je pri Raškom upravnom okrugu oformljena radna grupa koja će se baviti analizom opšteg stanja poljoprivrede, skupljanjem najvažnijih podataka i apliciranje kod fondova, kako bi se pospešila poljoprivreda, kojoj je u minulom periodu posvećeno malo pažnje. Dogovoreni su prioriteti i radićemo u periodu koji je pred nama, na ostvarenju zajedničkog interesa“, poručio je pomoćnik gradonačelnika kraljeva, Novica Gagović, ističući očekivanje da će svaka od samouprava do narednog susreta realizovati niz dogovorenih aktivnosti“.

izvor: novipazar.rs

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO