Rešavanje infrastrukturnih problema u Prijepolju

Prijepolje – Na sednici Opštinskog veća opštine Prijepolje usvojena je informaci o izgradnji sanitarne deponije Banjica, kao i informacija o investiciji vodosnadbevanja u Brodarevu. Prema rečima predsednika ove opštine Emira Hašimbegovića, na ovoj sednici razmatrane su tačke koje su veoma značajne za infrastrukturu Prijepolja.

Članovi veća opštine Prijepolje usvojili su i plan aktivnosti vezanih za odluku o parkiralištima na teritoriji ove opštine, informaciju o aktivnostima u vezi pristupnih saobraćajnica ka novom mostu, kao i informaciju o izradi detaljnog urbanističkog plana Šehovića polja i Mileševa. Po pitanju izgradnje sanitarne deponije Banjica predsednik opštine Emir Hašimbegović je rekao da će opština Prijepolje imati pomoć i od države i od susednih opština, za završetak ovog velikog projekta i najavio rešavanje problema privremene deponije Stanjevina i njeno uklanjanje.

„Izgradnja ove deponije je pored opštine Prijepolje prioritet i Republike Srbije i njen razvoj, jer država radi na izgradnji regionalnih deponija na teritoriji naše zemlje“-dodao je Hašimbegović.

Na sednici Opštinskog veća razmatrane su i realizacije investicija koje se odnose na javnu rasvetu u Velikoj Župi, i vodosnadbevanje u Brodarevu. Hašimbegović je istakao da meštani Brodareva ovog leta neće imati problema sa vodosnadbevanjem i da do kraja godine očekuje igradnju fabrike vode.

Kako bi problem parkiranja u opštini Prijepolje što pre bio rešen, na sednici Opštinskog veća JKP „Lim“ izdata je naredba da se u narednom periodu pripremi plani i program izgradnje i uređenja parkinga u ovoj opštini.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO