Revolucionarna kuća budućnosti Sajmona Vudrofa

Kuća budućnosti koju je dizajnirao Sajmon Vudrof već je uzdrmala tržište nekretnina u Londonu, a video koji prikazuje kako se jednosoban stan transformiše u četvorosoban najbolje svedoči o potencijalu njegovog rešenja.

On je osmislio kuću koja nudi više prostora tako što su određene prostorije skrivene i pojavljuju se pritiskom na dugme ili pomeranjem zidova, a sve funkcioniše zahvaljujući sistemu od 12 pokretnih delova koji mali stan transformišu u luksuzni životni prostor.

Sistem „skrivenih prostorija“ omogućava da potpuno isti prostor za svega nekoliko desetina sekundi pretvorite u kuhinju, kupatilo, spavaću ili dnevnu sobu, jer se cela kuća veoma lako prilagođava vašim trenutnim potrebama.

Tako se spavaća soba podiže poput lifta i formira zanimljvu tavanicu, a na njenom mestu se pojavljuje trpezarija ili dnevni boravak, koji se dalje vrlo lako pretvaraju u bioskop ili sobu za zabavu. Stoga mnogi smatraju da ovaj projekat Sajmona Vudrofa pod nazivom „Yo Home“ predstavlja idealno rešenje za budućnost, posebno za život u velikim gradovima.

Zanimljivo je da je Vudrof inspiraciju za ovakvo preuređenje enterijera pronašao u scenskim rešenjima koja se često primenjuju u pozorištima na Vest Endu u Londonu, a od ideje do realizacije mu je bilo potrebno punih sedam godina pažljivog planiranja.

Pogledajte kako izgleda ovo rešenje koje su mnogi već proglasili kućom budućnosti.

Sandzakhaber / izvor: kucastil.rs

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO