SAZNAJEMO! Spremaju se novi prebezi funkcionera BDZS u SDP – FOTO

Ovih dana je unutar BDZS i uopšte tima Muamera Zukorlića došlo do trvenja iz nezadovoljstva i napetosti koju izaziva neslaganje oko napuštanja ideje jedinstvene Islamske zajednice i odlaska Sulejmanu Ugljaninu u zagrljaj. Pojedini bliski saradnici traže načina da se spasu sa broda koji tone i terora Zukorlića, pa preko aktivista SDP traže kontakte sa viđenim rukovodiocima oko eventualnog prelaska u ovu partiju i spasa od pritiska i neodrživog nivoa nervoze u redovima Zukorlićevog privatnog preduzeća. 

Nezadovoljstvo kulminira i iz razloga što Zukorlić ovih dana aktivira svoju familiju i rođake da obavljaju razgovore sa radnicima i traže od njih donošenje velikog broja sigurnih glasova, ili u suprotnom ostaju bez posla. Pojedini radnici su prinuđeni da upisuju lica na spisku sigurnih glasova bez da su prethodno osigurali sa tim osobama da će one zaista podržati Zukorlića, jer nastoje tako izbeći linč od strane bliže njegove familije koja broji preko 50 upošljenih u IZ-i i na IUNP.

Jedan funkcioner BKZ-a, koji je ranije neku godinu izgubio političke pozicije u BDZS jer je pao u nemilost Zukorlića iz razloga što su im se žene nešto zavadile, i što je bio veoma blizak sa Seadom Šaćirovićem, pokušava intenzivno ovih dana da se dodvori vrhu SDP-a i ostvari pozitivan razgovor koji bi značio dobijanje sigurnog posla, a on bi zauzvrat napustio Zukorlića. Taj naum mu ne polazi za rukom, jer u SDP smatraju da on kao osoba ne igra bitnu ulogu u politčkom životu, te da nije omiljen među glasačima a obzirom da se nalazimo pred same izbore, nema razloga za takvim akcijama. U svakom slučaju, izvori sa obe strane potvrđuju, da je poruka od strane Zukorlićevog igrača koji je nakon odlaska Šaćirovića malo živnuo u političkom smislu, jer nema ko drugi da iznosi stavove, stigla je do SDP, i da obe strane neće zatvoriti vrata, ali ova stranka nema posebnog interesa za sada da dovodi osrednjeg igrača kojega je i sam Zukorlić doveo u nemilost i ni malo mu ne veruje, ali suočen sa napuštanjem najboljih ljudi, te nedostatku sposobnih mora da trpi ovu osobu koja koliko-toliko ima iskustva da nešto kaže i uradi.

Ovo nije usamljen slučaj, jer i iz Zapadnog Sandžaka stižu packe da bi još jedan nezadovoljni Zukorlićev igrač rado prešao u SDP, ali čeka da prođu izbori u nadi da će ostvariti dobar rezultat u svog gradu, i računa da će na takav način ući sa jačim adutima u pregovorima sa SDP nakon izbora. Takođe, on računa i na pomoć bližnjeg rođaka, viđenijeg člana u stranci Rasima Ljajića u ovom centru Zapadnog Sandžaka, koji bi mu pomogao u naumu napuštanja Muamera Zukorlića.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO