Sevilja zadržala titulu, izborila LŠ!

Fudbaleri Sevilje savladali su ukrajinski Dnjipro 3:2 (2:2), odbranili titulu u Ligi Evrope, te izborili plasman u Ligu šampiona!

Španci su u Varšavi napravili preokret u sjajnom prvom poluvremenu, Dnjipro je pred pauzu izjednačio, da bi u nastavku Karlos Baka drugim golom doneo slavlje Andalužanima.

Sevilja je četvrti put osvojila najmasovnije evropsko klupsko takmičenje, drugi put izdanje Lige Evrope u nizu, pa će biti čak peti predstavnik Španije u Ligi šampiona sledeće sezone!

Dva tima odigrala su savršeno prvo i rezervisano drugo poluvreme u Varšavi. Bolje je počeo Dnjipro, koji sjajnom kombinacijom Mateusa i Kalinića stiže do vođstva već u sedmom minutu.

Usledio je pritisak Sevilje, koja sredinom prvog poluvremena, u roku od tri minuta stiže do preokreta, pogocima Krišovjaka i Bake, koji je iskoristio sjajan pas Rejesa i zaobišao golmana.

U samoj završnici prvih 45 minuta Ukrajinci uspevaju da izjednače, zahvaljujući perfektnom šutu Rotana iz slobodnog udarca sa više od 25 metara iskosa sa leve strane.

Drugo poluvreme donelo je mnogo oprezniju igru oba tima, malo fudbala, mnogo duela i prekršaja. Čekala se greška rivala ili eventualno dobra kontra, a prelomni momenat dogodio se u 73. minutu.

Odbrana Dnjipra je traljavo reagovala ispred svog kaznenog, lopta je stigla do Vitola koji proigrava Baku, a Kolumbijac opet pokazuje instinkt ubice pred golom i donosi pobedu.

Sevilja je sva četiri trofeja u takmičenju osvojila u poslednjih deset godina (2006, 2007, 2014, 2015), te nastavila dominaciju Španije koja je sa devet titula najtrofejnija zemlja.

Liga Evrope, finale:

Dnjipro – Sevilja 2:3 (2:2)

Kalinić 7, Rotan 44 – Krišovjak 28, Baka 31, 73

Dnjipro: Bojko – Matos, Čerebjačko, Daglas, Fedeckij – Fedorčuk (Bezus 68’), Kankava – Konopljanka, Rotan, Mateus – Kalinić (Seleznjov 78’)

Sevilja: Riko – Tremulinas, Kolodžejčak, Kariko, Vidal – Krišovjak, Mbija – Vitolo, Banega, Rejes (Koke 58’) – Baka (Gameiro 82’)

izvor: B92

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO