Skupština grada Novog Pazara osudila genocid u Srebrenici i proglasila 11. jul danom sećanja na žrtve u Genocidu

Novi Pazar – Na predlog šefa odborničke grupe Sandžačke demokratske partije, dr Muamera Bačevca započeta je rasprava o osudi genocida u Srebenici. Po predlogu šefa poslaničke grupe BDZS, šefovi poslaničkih grupa SDP, SDA, BDZS i SNP povukli su se i usaglasili tekst odluke.

Odluka za koju je glasalo sva 42 prisutna odbornika osuđuje genocid nad Bošnjacima u Srebrenici i proglašava 11. jul danom sećanja na žrtve genocida u Srebrenici. Istom odlukom 11. jul proglašava se danom žalosti i toga dana se na teritoriji grada Novog Pazara neće održavati nikakve svečanosti osim onih koje su tematski vezane za obeležavanje genocida u Srebrenici i osuđuje se svako poricanje ovog genocida.

Skupština grada Novog Pazara ovom odlukom osuđuje i sve druge zločine počinjene tokom 90-ih godina i izražava saosećanje sa porodicama žrtava. Ovom odlukom naglašava se suštinski značaj pomirenja koje je zasnovano na dijalogu, suočavanju sa prošlošću i posvećanosti pravdi i podršci žrtvama, kao osnov za jačanje bezbjednosti, stabilnosti i prosperiteta u regionu.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO