Smenjen načelnik SBPOK-a Srbije

Slaviša Sovtić, načelnik Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, smenjen je sa te funkcije, potvrđeno je „Blicu” u MUP-u Srbije.

Ko će biti postavljen na ovu, jednu od najvažnijih pozicija u Direkciji policije, još nije poznato, kao ni razlozi za odlazak. 

Sovtić se na čelu SBPOK-a nalazio od aprila 2013. a na ovu funkciju došao je sa mesta operativne analitike beogradske policije. Bio je pripadnik grupe „Poskok“, potom je radio na razbijanju zemunskog klana, narko-grupe odbeglog bosa Darka Šarića i kriminalne ekipe Luke Bojovića. 

Rad srpske policije na ovom slučaju je i doveo do hapšenje Bojovića u Valensiji u februaru 2012. godine, zbog čega je španska policija naredne godine Sovtića i tadašnjeg načelnika UKP Rodoljuba Milovića odlikovala Krstom sa belim obeležjem – najvišim španskim odlikovanjem.

 U aprilu 2013, upravo na inicijativu Milovića, Sovtić je iz beogradske policije prebačen u MUP i postavljen na čelo SBPOK-a. 

Međutim, posle smene Milovića u aprilu prošle godine, bilo je jasno da se klima i Sovtićeva fotelja. U MUP-u, kako „Blic” saznaje, sprema se još kadrovskih promena.

 Ministar Nebojša Stefanović nedavno je izjavio da još nema kandidata za tu funkciju.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO