SVI RADNICI TV SMEDEREVO UKLJUČUJUĆI I DIREKTORA UZELI OTPREMNINE MEDIJI PO SRBIJI SE GASE!

Pošto je zaposlenima u opštinskoj Televiziji Smederevo rečeno da njihov mediji ne ide na aukciju, v.d. direktora zatražio otpremninu, kao i 22 od 30 zaposlenih.
su rekli zaposleni te televiziji kojima je rečeno da postaju vlasnici kapitala jer Televizija Smederevo ne ide na aukciju.
Istovremeno, gledaoci dva dana nemaju signal te lokalne stanice, koju je osnovala gradska uprava pre 22 godine, jer TV Smederevo duguje 3.600 dinara za dva meseca kablovskog emitovanja programa.
To je treći put ove godine da Televizija nije u stanju da operateru plati dug. 
Kada je gradonačelnica Smedereva, Jasna Avramović, 25. maja saopštila zaposlenima da Televizija Smederevo neće ići u privatizaciju, već da će oni biti vlasnici kapitala, preostali radnici su popunili anketni listić i od 30 zaposlenih 23 se izjasnilo za otpremninu. 
Među njima i vršilac dužnosti direktora Televizije Smederevo. 
Za vernost Televiziji izjasnili su se ostali, među kojima i vršilac dužnosti glavnog urednika. 
Prva aukcija Televizije Smederevo oglašena je 2010. za početnu cenu od 90.000 dinara i uz depozit od 484 evra. Aukcija je propala jer kupac koji je izlicitirao najvišu cenu nije platio. 
Iz budžeta za TV Smederevo grad mesečno izdvaja od 1,2 do 1,5 miliona dinara, a osnivač je više puta intervenisao da pokrije višemilionska dugovanja. 
Po zakonu, država mora da izađe iz vlasništva u medijima do 1 jula. Ukoliko nema zainteresovanih za kupovinu medija, akcije se dele zaposlenima. Ako oni ne žele da vode poslovanje, ta medijska kuća se gasi i briše iz registra glasila.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO