Telekom Srbija isplatio deo kredita Jorgovanke Tabaković

Kompanija Telekom Srbija isplatila je deo stambenog kredita guvernerke Narodne banke Srbije Jorgovanke Tabaković, po osnovu sporazuma sa tadašnjim većinskim akcionarom PTT “Srbija”.

U pisanoj izjavi Telekoma za N1 stoji da je u pitanju sporazum sa PTT-om kojim se Telekom obavezao da refundira novac koji je Pošta odobrila za rešavanje stambenih potreba radnika. Telekom je saopštio da je refundacija regulisana i na osnovu drugog sporazuma iz 2002. godine i protokola iz 2003. godine.

“Osnov navedene isplate je sporazum sa tadašnjim većinskim akcionarom “PTT Srbija” o regulisanju međusobnih odnosa povodom rešavanja stambenih potreba radnika preduzeća iz 1998. godine, kojom se Telekom Srbija obavezao da refundira sredstva koja je PTT Srbija odobrio za rešavanje stambenih potreba radnika Telekoma Srbija. Navedena obaveza prema PTT-u Srbija ispunjena je za deo zaposlenih na osnovu sporazuma iz 2002. i protokola iz 2003. godine.

Pojedini zaposleni za koje tada nije izvršena refundacija su od Telekoma Srbija zahtevali da to učini pod istim uslovima kao i za zaposlene obuhvaćene pomenutim sporazumom i protokolom iz 2002/2003.

Takođe, i PTT Srbija je tokom 2010. godine dva puta zahtevao ispunjenje navedene obaveze i za preostale za zaposlene koji nisu nisu bili obuhvaćeni protokolom iz 2002/2003. godine. U pomenutim zahtevima je naznačeno da će PTT Srbija po potrebi ostvariti svoje imovinsko pravne interese, što jasno podrazumeva, u slučaju izostanka sporazuma o ispunjenju zahteva i sudsku zaštitu”, navedeno je u odgovoru.

izvor: N1

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO