UKINUTA PRIMERA: Fudbalski savez Španije suspendovao prvenstvo do daljnjeg!

Nezadovoljni kako teku pregovori sa Vladom oko procenta koji se dobija od prihoda na TV prava, u španskoj federaciji su se odlučili na radikalan potez da odlože mečeve svih liga do kraja sezone.

Fudbalski savez Španije je doneo radikalnu odluku i to kako bi se suprotstavio Vladi svoje zemlje. Oni su odlučili da suspenduju, tačnije prekinu takmičenje u svim fudbalskim ligama u toj zemlji, uključujući i Primeru. Suspenzija je stupila na snagu odmah i odloženi su svi mečevi počevši od 16. maja, uključujući i finale Kupa kralja.

Španska federacija se odlučila na ovakav korak nezadovoljna zbog toga kako teku pregovori koji se već mesecima vode između njih i Vlade, a tiču se nekoliko tačaka, među kojima je jedna od važnijih raspodela procenta od prihoda na TV prava. Oni su iritirani činjenicom da dobijaju samo 4,55% profita od prodaje televizijskih prenosa.

Vlada Španije se nije oglašavala po ovom pitanju za sada, ali trebalo bi očekivati odgovor.

Do kraja Primere ostalo je još tri kola, a trka za titulu je veoma neizvesna, jer Barselona ima samo dva boda prednosti u odnosu na Real iz Madrida.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO