Uspešno završena akcija ”Za zeleniji Novi Pazar”

Novi Pazar – Ovogodišnja akcija Gradske uprave, pod nazivom ”Za zeleniji Novi Pazar”, uspešno je završena. Svih trideset i šestoro kandidata, koji su se prijavili na konkurs za najlepšu baštu, dvorište ili terasu, dali su veliki doprinos zelenijem i lepšem Novom Pazaru. Za pobednice konkursa Gradska uprava je obezbedila novčane nagrade od, 50 hiljada dinara za prvo mesto, 30 hiljada za drugo i 10 hiljada dinara za treće mesto. Prvonagrađene učesnice konkursa primio je danas gradonačelnik Novog Pazara dr Meho Mahmutović.

“U domenu uređenja grada, akcija ”Za zeleniji Novi Pazar”, samo je deo aktivnosti koje u tom cilju realizuje Uprava grada, a svi koji su se prijavili na konkurs, dali su doprinos zelenijem i lepšem Novom Pazaru – istakao je na ovom prijemu, čestitajući pobednicama, gradonačelnik Novog Pazara, dr Meho Mahmutović.

Prvu nagradu, sasvim zasluženo, osvojila je Safija Kolašinac. Ona svoje dvorište, baštu i terase, sa puno ljubavi i pažnje uređuje i konstanto oplemenjuje, pune četiri decenije. Nagrada za njen dugogodišnji trud joj, kaže, mnogo znači. ”Uživam u gajenju cveća i to ću raditi dok sam živa”, kaže pobednica ovogodišnjeg konkursa ”Za zeleniji Novi Pazar”.

Iskustvo sa zapada, ljubav prema cveću i želja za lepo uređenim životnim prostorom daju odličan rezultat, koji se ogleda u dvorištu bračnog para Plavšić. I desetak ari njihove okućnice na Deževskom putu, svakako upotpunjuju sliku zelenijeg i lepšeg Novog Pazara, pa je druga nagrada zasluženo pripala Momirki Plavšić.

Odlukom stručnog žirija u sastavu: Ajla Dazdarević, Nada Veljović i Malića Plojović, treća nagrada pripala je Hani Zekić, čije dvorište u Cetinjskoj ulici takođe oplemenjuje lepšu sliku grada. Prema rečima predsednice komisije, Malčiće Plojović, glavni kriterijumi u odabiru nalepših bašti, bili su starosni period uređene zelene površine, kombinacija boja, raznovrsnost, urednost i opšti estetski utisak.

‘’Lično mislim da je akcija uspela, a potvrda će biti u narednom periodu ako sledeće godine bude više prijavljenih bašti i više uređenih zelenih površina. Apsolutno će to biti pravi pokazatelj da je ova akcija uspela,’’ rekla je Plojović.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO