Usvojen rebalans budžeta Novog Pazara

Rebalans budžeta, promena i dopuna statuta grada i imenovanje novih članova Gradskog veća, neke su od tačaka, koje su obeležile prvo ovogodišnje zasedanje gradskog parlamenta. Rebalansom je predviđeno dodatnih 120 miliona dinara od Vlade Republike Srbije za infratsrukturne projekte.

Odbornici lokalnog parlamenta sun a predlog šefa odborničke grupe “Za evropski Novi Pazar” minutom ćutanja obeležili godišnjicu od zločina u Štrpcima.
Umesto Tarika Imamovića, Munira Poturka I Rešada Hodžića odbornici Skupštine tajnim glasanjem imenovali su Nermina Bogućanina, Fevziju Murića I Mirsada Jusufovića za nove članove Gradskog veća. Gradonačelnik Novog Pazara dr Meho Mahmutović zahvalio je dosadašnjim većnicima na predanom radu I zalaganju za bolje funkcionisanje grada I rekao da je gradskoj vladi trebalo osveženje. Prvim rebalansom budžeta grada uvršteno je dodatnih 120 miliona dinara, koje je Vlada RS donirala Novom Pazaru za izgradnju kapitalnih objekata I putne mreže. Gradonačelnik dr Meho Mahmutović je odbornike upoznao sa brojnm planovima, kojima će se kako je rekao, promeniti izgled grada, a život građana biti poboljšan.

Šef poslaničke grupe “Za evropski Novi Pazar” dr Muamer Bačevac je rekao da lokalni parlament usvojio niz značjanih tačaka, koje su značajne za građane.

Bačevac je prekomentarisao i smenu većnika.

Data je I saglasnots gradskoj upravi da se zaduži 300 miliona dinara kod nemačke razvojne banke KfW.

Kako je istaknuto, kredit je na pet godina, a kamatna stopa tri odsto.

Sredstva obezbeđena kreditom će, prema rečima gradonačelnika dr Meha Mahmutovića, biti iskokorišćena namenski, za unapređenje komunalne infrastrukture, izgradnju kanalizacione mreže i promenu azbestnih vodovodnih cevi u ovom gradu.

Iako se raspravljalo o rebalansu budžeta, jednoj od bitnih tačaka dvenvnog reda za građane, opozicija je imala druge probleme.

Na dnevnom redu bilo je i usvajanje Lokalnog akcionog plana za zapošljavanje u 2015.godini.

Izglasana je I promena statuta grada , kojim će Novi Pazar dobiti, a iz imena gradskog javnog pravobranilaštva izbačen je termin javno.skupstina

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO