Velika posećenost Sajma zapošljavanja

Na Sajmu zapošljavanja u Novom Pazaru preko 200 nezaposlenih lica danas je imalo prilike da dođe do posla.Osim domaćih preduzetnika ,prvi put na sajmu radnike je tražila i strana kompanija-MODA CAMPANJA čiji predstavnici ističu da će ta firma početi sa radom najkasnije sredinom juna kada će u startu zaposliti 120 radnika.

Veliki broj nezaposlenih Novopazaraca posetio je 10. Sajam zapošljavanja u sali novopazarskog Doma omladine na kojem je učestvovalo više od 25 poslodavaca, koji su ponudili preko 120 slobodnih radnih mesta. Najviše prijavljenih potreba je u oblasti proizvodnje tekstila, proizvodnje obuće, proizvodnje nameštaja, građevine, ugostiteljstva i administrativnih usluga.

Na Sajmu radnike tražila je i inostrana kompanija, italijanska “Moda kampanja”, koja bi uskoro trebalo da započne proizvodnju u Novom Pazaru.

Nezaposlena lica sa Nacionalne službe za zapošljavanje koja su danas posetila Sajam kažu da je ovo odlična prilika da se dodje do posla.

Predstavncici lokalne samouprave Novog Pazara istakli su da gradska vlast ulaze velike napore kako bi se nezaposlenst smanjila.

Predstavnici nacionalne slzbe za zapolsavanje kažu da je Sajam najbolji način da se nezaposlena lica preduzetnicima predstave na pravi nacin.

Prema rečima poslodavaca , radnici koji budu ispunjavai uslove konkursa biće kontaktirani u roku od 15 daana.

izvor: rtvnp.rs

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO