Zindović za 9 meseci inkasirao vise od million dinara za svoj nerad u Skupstini Srbije!

Prijepolje – Novi Pazar –  Za devet meseci prošle godine, devet narodnih poslanika u Skupštini Srbije iz sandžačkih opština obratilo se plenumu tek 139 puta, dok je član Srpske napredne stranke (SNS) Dragoljub Zindović iz Prijepolja „apsolutni rekorder” u neaktivnosti i nijednom nije govorio pred poslanicima, pokazuje istraživanje Otvorenog parlamenta.

Za to vreme, Zindović se čak nije ni javio da obrazloži tri amandmana čiji je predlagač bio, a koje je Skupština usvojila.

Svoju poslaničku platu od 115.000 dinara mesečno Zindović je zaradio tako što je 130 puta glasao “za” prilikom donošenja zakona i drugih akata, dok tri puta nije glasao iako je bio prisutan na zasedanju.

Nešto “aktivnije” od njega bile su njegove stranačke i koalicione kolege iz sandžačkih opština Mujo Muković, Nikola Jolović, Muamer Bačevac i Milanka Jevtović.

Muković, predsednik Bošnjačke narodne stranke (BNS), koalicionog partnera naprednjaka, od sazivanja sadašnjeg parlamenta četiri se puta obraćao Skupštini, podneo je tri amandmana i 146 puta bio prisutan kada se glasalo.

Jolović (SNS) je za govornicom bio šest puta, predložio je tri amandmana i 123 puta glasao, dok je Bačevac iz Socijaldemokratske partije Srbije (SDPS) govorio 17 puta i 131 put bio na sednici kada su se donosile odluke.

Milanka Jevtović, članica SNS iz Priboja, govorila je 29 puta u Skupštini, predložila je tri amandmana i 146 puta glasala.

Ništa “aktivniji” nisu bili ni poslanici iz našeg kraja koji se nalaze u opoziciji. Tako je Aida Ćorović, članica poslaničke grupe Demokratske stranke (DS), tek šest puta govorila, podnela 18 amandmana koji nisu prihvaćeni i 14 puta glasala.

Neažurni prilikom glasanja bili su i poslanici iz Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka, pa je tako lider ove stranke Sulejman Ugljanin tokom ovog saziva Skupštine tek dva puta glasao, Enis Imamović 7, a Sabina Dazdarević 19 puta.

U devet meseci prošle godine, Ugljanin je u Skupštini Srbije održao 17 govora i predložio 61 amandman, dok je Dazdarevićeva 19 puta bila za govornicom i podnela 54 amandmana.

Najduže za skupštinskom govornicom od poslanika iz sandžačkih opština bio je Enis Imamović koji je imao 41 govor. On je bio i najaktivniji prilikom podnošenja amandmana jer od sazivanja sadašnjeg sastava parlamenta podneo 62 amandmana, od kojih su dva usvojena.

Koliko su “aktivni” narodni poslanici iz Sandžaka govori i podatak, da su se od formiranja Desetog skupštinskog saziva 16. aprila, pa do 31. decembra poslanici obratili 15.927 puta, što je prosečno 56 obraćanja po narodnom poslaniku.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO