ZUKORLIĆ I AMFILOHIJE ZAJEDNO NA ISTOM ZADATKU

Nakon što je dio crnogorske opozicije počeo štrajkovati protiv vlasti Mila Đukanovića tako je Zukorlić Muamer odmah poslao svoje pristalice iz BDZ- u Crnoj Gori da sve sa barjakom Sandžaka podrže pročetnički orijentisanu opozicuju koja u svom koloritu ima četničke zastave, obilježja i peva nacionalističke parole. Ovakvo ponašanje štrajkača vređa dostojanstvo svih građana demokratskih orijentisanih, a posebno Bošnjaka, Albanaca i drugih. Dok se demokrate i normalni građani čude nacionalističkom divljanju dela opozicije, Zukorliću nimalo ne smeta prisustvo četnika na ovim skupovima već se direktno meša u unutrašnje stvari Crne Gore ne mareći za osećanja muslimana u oba dela Sandžaka. Zukorlić zajedno sa četnicima udara na Mila.Valjda po ugledu na svog kolegu, eto se i Amfilohije Radović još direktnije umešao na proteste ispred državne Skupštine u Podgorici, pa je čak i govor održao dok su mu Muamerove pristalice između ostalih, ponosno tapšali i podržavali ga. Valjda nisu još klicali ” Mi smo srpski četnici,” sa ostalim protestantima, horski i zanesenjački, opijeni “bratstvom i jedinstvom.” 

  
Naravno da su u zaborav oterali ono što je Amfilohije u svojoj kontroveznoj karijeri radio i rekao. Zukorliću ne smeta Amfilohijevo podržavanje raznih zločinaca, blagoslove koje im je davao, nacional-šovinističke izjave izrečene protiv Bošnjaka muslimana i drugih, te sve nebuloze svojstvene samo Radoviću. Govoreći na današnjem skupu Amfilohije veli:”Moje pojavljivanje danas nije mešanje u politički život, već briga o duši naroda i slobodi.”

Čitajući ovu izjavu vidimo da je obojici svojstvena manipulacija narodom i masama, te korištenje verske titule i odore u političke svrhe a, radi ostvarivanja ciljeva, posebno sticanja basnoslovnog bogatsva i širenja svog uticaja kroz mnogobrojne nelegalne poslove, radnje i nedela. Obojica se krijući iza verskog zvanja bave svim i svačim, a na štetu i nesreću vernika. 

Šta je svojevremeno Amfilohije govorio a Zukorlićeva BDZ osuđivala pogledajte na ovim linkovima:

BDZ CG: Amfilohije Radović prijeti rušenjem džamija i krvoprolićem

A evo pročitajte jedan dio fašističkih izjava na račun muslimana:”http://www.e-novine.com/region/region-crna-gora/107368-Amfilohije-podrao-genocid-nad-Muslimanima.html
http://www.telegraf.rs/vesti/1180544-mitropolit-amfilohije-blagoslovio-pokolj-crnogorskih-muslimana
Naravno da je za pametnog i osećajnog čoveka dovoljno ovo što je pročitao pa da nikada ni u čemu ne podrži Amfilohija, međutim za Muamera Zukorlića ovo ne znači ništa jer je njemu bitan cilj, a to je preuzimanje Islamske zajednice Crne Gore i podela tamošnjih muslimana baš onako kako je razjedinio vernike u severnom delu Sandžaka. On na putu do cilja ne bira sredstva pa može i sa četnicima i sa samim sotonom. Amfilohije i Muamer zajedno, baš mogu da zapevaju onu “Apsolutno ja sam tvoj, genijalan mi smo spoj…”

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO