18 miliona evra za dislokaciju Okružnog zatvora u Novom Pazaru

Novi Pazar – Projekat dislokacije Okružnog zatvora u Novom Pazaru čija je realizacija dogovorena na sastanku gradonačelnika dr Meha Mahmutovića sa direktorom Uprave za izvršenje krivičnih sankcija dr Milanom Stevovićem i potpredsednikom Vlade Srbije Rasimom Ljajićem, vredan je oko 18 miliona eura i biće realizovan postepeno. Prema rečima Stevovića, sem dislokacije objekta neophodno je unapređenje kapaciteta Okružnog zatvora.

„Ovom je području potreban moderan zavod, kapaciteta za oko četiri stotine lica. To je prvenstveno važno za porodice osuđenika sa ovih prostora koji svoje kazne služe po čitavoj Srbiji, a koji bi izmeštanjem Zavoda dobili priliku da zatvorske kazne služe u svom gradu. Samim tim jednostavniji je postupak resocijalizacije osuđenika po okončanju izdržavanja kazne zatvora“, rekao je Stevović.
Na sastanku su okvirno određene dve do tri lokacije a konačan izbor biće napravljem već u narednih nekoliko dana. Sem toga postignuta je i saglasnost kada je reč o kadrovskim rešenjima u Okružnom zatvoru.

sastanak_rasim_29.01.2014_07

„Trenutni uslovi u Zavodu nisu zadovoljavajući i dislokacija će između ostalog značiti otvaranje dve stotine radnih mesta, odnosno osnaživanje ustanove. Reč je o veoma značajnoj investiciji te će i građevinska operativa iz Novog Pazara biti maksimalno upošljena kad krenu radovi, pa je korist višestruka“ , istakao je gradonačelnik Mahmutović nakon sastanka.
Sem o dislokaciji Okružnog zatvora, akteri susreta razgovarali su i o predstojećem otvaranju Kancelarije za alternativne sankcije na području grada. Tim povodom su vaš gradonačelnik Mahmutović i ministar pravde i državne uprave Nikola Selaković u Beogradu nedavno potpisali memorandum o saradnji.

sastanak_rasim_29.01.2014_04

Kancelarija za alternativne sankcije obezbediće licima pravosnažno osuđenim na kaznu zatvora u trajanju do tri godine mogućnost da kaznu odsluže u kućnim uslovima uz određen vid društveno korisnog rada.

sastanak_rasim_29.01.2014_08

sandžakhaber / izvor: novipazar.rs

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO