30 posto kupaca nezadovoljno Galaxy Gear satom

12

Samsung je uz svoj Galaxy Note 3 u prodaju stavio i svoj prvi pametni sat pod nazivom Galaxy Gear. Iako popraćen inicijalnim oduševljenjem, u SAD-u se svaki treći kupljeni Gear vraća nazad.

Američki Best Buy objavio je danas podatak da povrat Galaxy Gear smartwatcha seže do visokih 30%. Hoće reći da svaki treći kupljeni Gear pametni sat ne zadovoljava očekivanja kupaca. Inicijalni problem se upravo rješava, a to je kompatibilnost GEAR sata s drugim uređajima. Dosad je naime, on uživao podršku samo novog Galaxya Note 3 i bez njega je zapravo samo cool narukvica.

Pitanje je zapravo što su kupci očekivali od prvog takvog gadgeta, kojim je Samsung po svaku cijenu želio prestići Apple na tržištu koje, ruku na srce, još ni ne postoji. Iako u osnovi zasnovan na Androidu, Android je to kakav dosad niste vidjeli. Premali broj specijalizovanih aplikacija takav jedan gadget uistinu čini besmislenim, a činjenica da uz njega morate kupiti i prilično skupi smartphone, dodatni je razlog za nezadovoljstvo.

 

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO