Afera “mobilni” – SDA to je poklon! Murić – podneli smo krivične prijave

Novi Pazar – Na današnjoj press konferenciji SDA Sandžaka, ogranka u Novom Pazaru, govorio je portparol Edin Gudžević, koji je jučerašnje izjave predstavnika gradske vlasti, Fevzije Murića i Ahmedina Binjoša, ocenio kao neosnovane i pune neistina. Murič kaže da telefoni nisu vraćeni i da su podnete krivične prijave

 

Gudžević je naglasio da svu odgovornost u vezi spornih telefona snosi isključivo gradonačelnik Meho Mahmutović, jer je on jedini naručilac i ugovarač paketa, a ne funkcioneri SDA Sandžaka. Kakve je on štetne ugovore potpisivao je isključivo njegova odgovornost. Funkcionerima su telefoni odmah isključeni, a svih 13 aparata je koštalo 13 dinara, što stoji i u ugovoru.
Funkcioneri SDA Sandžaka su uredno vratili svu zaduženu imovinu grada, čak zahtjevajući da vrate tim popisom i telefonske aparate, kao što su vraćeni i telefonski brojevi, ali jasan odgovor je dobijen da se ne radi o imovini grada, već o potrošnom materijalu, tako da nisu imali ni mogućnosti da ih uredno vrate” zaključio je Gudžević.

Fevzija Murić i Ahmedin Binjoš funkcioneri gradske uprave juče su podneli krivične prijave protiv funkcionera SDA. Murić je na konferenciji za novinare istakao da se trenutno finansijsko stanje ne treba koristi u političke svrhe. Murić je rekao da je grad Novi Pazar podneo i 13 krivičnih prijava protiv bivših gradskih funkcionera iz SDA, koji još uvek nisu vratili zaduženu opremu, mobilne telefone i laptop računare i na taj način oštetili budžet za više od million dinara.

Na sajtu telekoma Srbija postoje detaljan cenovnik svih telefona na svim paketima a bilo koji korisnik mobilnog telefona i pretplatnik telekoma zna da mobilni telefon ne može uzeti za dinar već ga plaća po ugovornoj obavezi narednih dve godine.
Upečatljivo je na primer da u to vreme popularni “Samsung S3” ima tri različitite cene tako je jedan 64.000 dinara drugi 85.000 a treći čak 100.000 dinara. Ništa bolje nije ni sa telefonima marke HTC ONE X pa se cene kreću 85.000 dinara dok je drugi 100.000 dinara.
Evo ko su funkcioneri koji su dobili mobilne telefone. Ekskluzivno spisak svih funkcionera kao i cene i marke mobilnih telefona

mobilni s

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO