Alivodić: Azra Jasavić udarila na čast Bošnjaka

PODGORICA – Izvršni sekretar podgoričkog Odbora Demokratske partije socijalista Sulejman Alivodić reagovao je u petak na izjavu poslanice Pozitivne Crne Gore Azre Jasavić, prozivajući je da je ,,direktno udarila na čast i dostojanstvo građana Crne Gore islamske vjeroispovijesti“.

Suljo Alivodic fotografija 300x168 Alivodić: Azra Jasavić udarila na čast Bošnjaka
Suljo Alivodic

– Nijesam se mogao suzdržati da kao čovjek, pripadnik manjinskog naroda i izvršni sekretar Odbora DPS Glavnog grada najoštrije ne reagujem na nedavne vrlo tendenciozne i politički degutantne ispade gospođe Azre Jasavić u crnogorskom parlamentu. S namjerom da manipuliše javnošću i tako sakupi lake političke poene, gospođa Jasavić je svojim riječima direktno udarila na čast i dostojanstvo građana Crne Gore koji pripadaju islamskoj vjeroispovijesti, nazivajući ih  podanicima i poslušnicima DPS-a – naveo je Alivodić u reagovanju proslijeđenom Pobjedi.

Za izvršnog direktora podgoričkog DPS-a nema dilema da je poslanicu Pozitivne CG uhvatila ,,nervoza i strah od gubitka poslaničke fotelje“.

– To je do te mjere uznemirila gospođu Jasavić koja beznadežno pokušavajući da povrati zauvijek izgubljeno povjerenje birača, svjesno ili nesvjesno, vrijeđa čak i pripadnike vlastitog naroda. Ona se kao predstavnik prolazne političke pojave želi prikazati kao veći zaštitnik Bošnjaka u Crnoj Gori i Bošnjačke stranke koja je pouzdan politički partner DPS-a već duži niz godina. To partnerstvo ne bi bilo tako čvrsto i snažno da DPS zajedno sa SDP-om nije bila i ostala garant opstanka svojim islamskim sunarodnicima u svim teškim vremenima sa kojima se naša domovina susrijetala poslednih 20 godina – istakao je Alivodić.

On navodi kako donekle razumije želju i potrebu poslanice Jasavić da se dokazuje i svoju političku karijeru gradi u Pozitivnoj Crnoj Gori, jer kao ,,dugogodišnji član i simpatizer DPS-a nije uspjela da se značajnije nametne i ostvari svoje nerealne političke ambicije“.

– Više je nego očigledno da isfrustrirani finansijeri slabašne Pozitivne Crne Gore na politički neprimjeren način žele destabilizovati DPS i njene koalicione partnere koji decenijama obasjavaju, za sve, slobodno crnogorsko nebo. Na ovakav način, u tome nikada neće uspjeti! Zato, sabur Azra – poručuje Alivodić.

pobjeda

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO