Ambasada SAD : Nastavak podrške privredno ekonomskom oporavku grada

DSC_0020

Novi Pazar – Majkl Kirbi, ambasador Sjedinjenih američkih država u Beogradu razgovarao je, tokom posete Novom Pazaru, sa gradonačelnikom dr Mehom Mahmutovićem. Jednočasovni susret protekao je u definisanju načina podrške ekonomskom i privrednom oporavku grada, posredstvom američkih agencija, prvenstveno agencije za razvoj USAID.

DSC_0032

Ono što je do sada za nas urađeno je od neprocenjivog značaja. USAID je prijatelj i partner malih i srednjih preduzeća. Novi projekti omogućiće, nadam se, otvaranje novih tržišta i značajan broj novih radnih mesta. Zapošljavanje jeste bilo jedna od centralnih tema današnjeg razgovora i nadam se da ćemo imati podršku, barem kao i do sada“, rekao je Mahmutović nakon sastanka.

DSC_0039

Njegova ekselencija Majkl Kirbi istakao je da je u fokusu susreta sa gradonačelnikom predstavljena ideja o nastavku saradnje i podrške Novom Pazaru, a najpre mladima.

„ Želimo da pomognemo lokalnim vlastima da stvore radna mesta, prvenstveno u sektoru proizvodnje nameštaja i džinsa, a sve to da bi mladi ovde imali bolju, sigurniju budućnost“, kazao je Kirbi u Novom Pazaru.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO