Barsina magija ili sudijska greška ?! Šta je presudilo u pobedi nad Real Madridom (video)

8

 

Upravo je završen još jedan El Klasiko koji je kao i svi u poslednjih 7-8 bio jako zanimljiv i pun uzbudjenja. 

Pobedu u ovoj utakmici odnela je Barselona rezultatom 2:1.

Strelac prvog pogotka bio je Brazilac Nejmar na asistenciju Inieste. Inače, Nejmaru je ovo prvi El Klasiko. Što se prvog poluvremena tiče imao je i Real svoje prilike preko Di Marije i Kedire, ali njih dvojica u par navrata nisu mogli da savladaju večeras izuzetno raspoložnog Viktora Valdesa. U prvom poluvremenu se desila i jedna jako sporna situacija kada je Kedira tražio igranje rukom u Barseloninom šesnaestercu, ali glavni sudija Maljenko je samo odmahnuo rukom.

Drugo poluvreme je donelo dosta agresivniju igru Madridjana, ali njima je nedostajao taj završni potez. Dosta neprimetnog Gereta Bejla zamenio je Karim Benzema koji je ubrzo opasno zapretio golmanu Barselone. Oslobodio se Benzema svojih čuvara i sa nekih 20 – ak metara raspalio po lopti, ali ona je zavrsila na prečki Valdesovog gola. Ubzo nakon toga dešava se sigunrno detalj koji je uticao na ishod ove utakmice. Sjajnom loptom je Di Maria proigrao Ronalda koji se našao sam ispred Valdesa, ali sa ledja mu je dolazio Maskerano koji je Ronalda odgurnuo unutar šesnaesterca, ali opet je Maljenko samo odmahnuo rukom, što je Ronalda jako razbesnelo. Ovaj put zaista sa razlogom. Realu nije dosudjen čist jedanaesterac.

I kako to u fudbalu biva, nekoliko minuta nakon toga, Aleksis Sančez sjajnim lob udarcem sa ivice kaznenog prostora dovodi Barsu u vodstvo od 2:0 i već se tu znalo ko će biti pobednik u ovom meču. Igrao se tada 78 minut.

Da ne odu u Madrid bez postignutog pogotka, postarao se mladi Hese koji je na asistenciju Ronalda smanjio rezultat na 2:1, a ispostavilo se par minuta kasnije da je to bio i konačan rezultat ove utakmice.

Da li Barsina igra koja baš i nije bila baš nešto magična na ovoj utakmici, da li par sudijskih grešaka i očigledna pristrasnost prema domaćinu, da li nešto treće, pitanje je koje će ostati bez odgovora i nakon ovog El Klasika. To uvek tako i biva u tim okršajima Barse i Reala. Uglavnom, Barselona je pobedila Real Madrid rezultatom 2:1 i na tabaeli španskog prvenstva sada ima prednost od 6 bodova u odnosu na najljućeg rivala.

VIDEO LINK – klikni za pregled utakmice

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO