Bilans žrtava u Egiptu: Jučer ubijena 31 osoba

bilans-zrtava-u-egiptu-jucer-ubijena-31-osoba

U neredima u Egiptu gdje je vojnim udarom svrgnut predsjednik Muhammed Mursi tokom prethodne sedmice ubijene su 78 osobe.
U sukobima pristalica i protivnika svrgnutog Mursija tokom jučerašnjeg dana život je izgubilo 31 osoba, dok je na stotine ranjenih diljem zemlje.
U sukobima između pristalica i protivnika svrgnutog Mursija u Aleksandriji 12 osoba je izgubilo život dok je oko 300 ranjenih.
U Kairu su ubijene tri osobe prije nego je egipatska vojska uspjela razdvojiti dvije sukobljene strane.
Ministarstvo zdravstva Egipta je saopćilo da su tri osobe ubijene pucnjima u glavu i prsa tokom sukoba u blizini zgrade Republikanske garde gdje su se okupile Mursijeve pristalice.
Također, najmanje pet policajaca i jedna vojnik u petak su ubijeni u odvojenim napadima neidentifikovanih naoružanih osoba u Sjevernom Sinaju.
Dva pripadnika policije su ubijena u petak od strane nepoznatih napadača u mjestu Al-Masaa'eed u Sjevernom Sinaju.
Dvojica policajaca u ubijena od strane nepoznatih naoružanih osoba u mjestu el-Obour u gradu Arish nakon čega su se napadači udaljili sa mjesta napada.
U neredima između pristalica i protivnika svrgnutog Mursija na aerodrom El Arish u gradu Sinaju ubijen je vojni regrut, dok je šestero njih ranjeno.
Najmanje dvije osobe su ubijene u napadu dok je 28 osoba ranjeno u sukobima između pristalica Mursija i policije u gradu Assiut koji se nalazi 300 kilometara južno od Kaira.
POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO