Cerić i Radončić se dogovorili, Zukorlić i dalje satanizira Radončića!

Kako smo pre dva dana prenijeli informaciju da će se predsjednik SBK Mustafa Cerić sastati sa predsednikom SBB Fahrudinom Radončićem koga Zukorlić optužuje da je najveća podvala Bošnjacima a da Avaz nije glas bošnjaka SBB je od danas na prostoru BIH otpočela kampanju za popis stanovništva u BIH, sudeći po tome izgleda da su se Cerić i Radončić dogovorili.

Cerić ef. facebook
Cerić ef. facebook

Međutim portali bliski Zukorliću i dalje vode kampanju protiv Avaza i Radončića nazivajući ga malim Radojicom i drugim satanizirajućim imenima. Da li se ovde radi o mimoilaženju Zukorlića i Cerića nije jasno, međutim ako se doda činjenica da na tribini koju organizira SBB govore Radončić i akademik Filipović vidi se da su se sandžačkog muftije odrekli svi.

sbb letak copy
UOČI PREDSTOJEĆEG POPISA STANOVNIŠTVA U BIHSBB BiH izdao letak kojim poziva Bošnjake na popis Savez za bolju budućnost BiH izdao je letak u kojem poziva Bošnjake da se na predstojećem popisu izjasne prema historijskoj istini:
– U pogledu naše etničke i nacionalne pripadnosti kao BOŠNJACI;
– U pogledu naše vjeroispovijesti kao pripadnici ISLAMSKE vjere;
– U pogledu maternjeg jezika koji nam je svima zajednički kao govornici BOSANSKOG jezika.
Letak sadrži i tekst uglednog akademika prof. dr. Muhameda Filipovića u kojem se kaže da je Bošnjak historijsko, tradicionalno narodno i nacionalno ime naroda koji živi u Bosni i Hercegovini…, te se podsjeća na mračno doba naše historije kada je bilo zabranjeno ime Bošnjak.
Stoga, Bošnjaci, budite oprezni, kaže se u letku, i budni i ne dozvolite da vas iko zbuni u pogledu vašeg identiteta, jer vi jeste i trebate biti Bošnjaci i ponosni na svoj narod, zemlju i svoje ime.
Povodom predstojećeg popisa stanovništva u BiH, danas će u 17.30 sati u Velikoj sali Općine Stari Grad Sarajevo biti održana tribina SBB-a pod nazivom „Bošnjaci, budite – Bošnjaci!“.
Prisutnima će se obratiti predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić, a šire izlaganje imat će akademik prof. dr. Muhamed Filipović.

 

 

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO