Ćorović – Dom Zdravlja je akreditovan tri godine

Novi Pazar – Direktor Doma Zdravlja Ervin Ćorović i gradonačelnik Novog Pazra Meho Mahmutović prisustvovali su danas u Beogradu uručenju akreditacije za Dom Zdravlja Novi Pazar. Oni su ovom prilikom kazali da je Dom Zdravlja akreditovan za naredne tri godine i da će ti pospešiti povećanje kvaliteta zdravstvene zaštite u Novom Pazaru.

akreditacija

Gradonačelnik Novog Pazara Meho Mahmutović izjavio je da je grad Novi Pazar pomogao kao osnivač doma zdravlja da dođe do kvaliteta i da doprinese boljoj usluzi svim pacijentima. A kako je kazao jedan od takvih dokaza je upravo uručenje sertifikata odnosno akreditacije za naredne tri godine.
“To je doprinos boljem kvalitetu pružanja usluga građanima Novog Pazara, a grad Novi Pazar je izdvojio dosta sredstava kako bi Dom Zdravlja na pravi način mogao da funkcioniše i kako bi podigao nivo usluge u našem gradu i regionu” zaključio je Mahmutović.
VD direktora Doma Zdravlja Ervin Ćorović kazao je da je Dom zdravlja u Novom Pazaru dobio Akreditaciju za naredne tri godine i da je ovo veoma značajan dan za Dom zdravlja kao i za Novi Pazar. On se zahvalio svim zaposlenim koji su učestvovali u procesu akreditacije napominjući da je pomoć gradske uprave bila veoma važna.
“Vrata Doma zdravlja su otvorena za sve naše pacijente koji će prepoznati povećanje kvaliteta pružanja zdravstvene zaštite u Novom Pazaru” zaključio je Ćorović.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO