Da li će We Heart It postati novi Facebook?

154011479452d3d6bcd3dd6788013904_orig

Kada biste pokušali da “izguglate” koji ljudi rade na mreži We Heart It, dobili biste na stotine rezultata. Ipak, u ovoj start up firmi sa sedištem u San Francisku ima svega 18 zaposlenih.
Zapravo, na toj mreži zaista rade verni korisnici, na veliko zadovoljstvo “prave” izvršne direktorke Rane Edelin.

“To je jedan od dokaza koliko smo posebni”, kaže Edelin. “Nikada nismo ni od koga nešto tražili. Korisnici pronalaze način da kažu ‘We Heart It je moj omiljeni servis”.

Ako niste upoznati sa tom mrežom, za to postoji relativno dobar razlog. Kompanija nije objavila ni jedno jedino saopštenje za medije do prošlog juna, kada je sa javnošću podelila informaciju da ima 20 miliona aktivnih korisnika mesečno i osam miliona dolara prikupljenih sredstava.

Sada mesečni broj korisnika dostiže i 25 miliona, a svakog meseca pridružuje im se još po gotovo milion novih.

Korisnici We Heart It mreže u najvećem broju su tinejdžeri, oko kojih se “otimaju” i sve ostale mreže.

Oko 80 odsto mesečnih korisnika We Heart It ima manje od 24 godine, a isti procenat aktivnosti na platformi dolazi od korisnika mobilnih uređaja.

S druge strane Pintrest, koji izgledom najviše podseća na ovu mrežu, ima 80 odsto korisnika starijih od 24 godine, a sličan broj (75 odsto) tu mrežu posećuje sa mobilnog uređaja.

Kako tinejdžeri postepeno napuštaju Facebook, We Heart It se nada da će preći upravo kod njih.

“Pošto je Facebook tako veliki, ne može biti privlačan mladim ljudima, koji uvek žele da imaju nešto svoje, nešto kul”, kaže Edelin.

“Oni žele mesto na kom nisu njihove mame, bake, ujaci i svi ostali. To nije krivica Facebooka, nego jednostavno ljudska priroda”.

Ova baza mladih korisnika i vrste sadržaja koje s njom dolaze su ono što odvaja We Heart It od dve srodne platforme.

Naime, on funkcioniše i izgleda kao mlađa verzija Pinteresta, na kojoj slike lepih slavnih ličnosti zamenjuju fotografije venčanica i hrane, po kojima je Pinterest poznat.

Umesto profilne strane, We Heart It korisnici imaju “Canvas” i “Collections”.

Oni mogu samo “Heart”-ovati fotografije čime se one automatski prenose na njihovo “platno” (Canvas). Komentari nisu uvek dozvoljeni, kako bi se sprečilo vršnjačko maltretiranje.

Zvanični sajt je pokrenut 2011. ali je originalna verzija nastala još kada je brazilski dizajner počeo da prikuplja slike koje su inspirisale njegov rad 2007.

Do vremena kada je kompanija zvanično formirana, nije bio sam u svetu društvenih mreža zasnovanih na slikama.

Tumblr, Pintrest, Facebook i Instagram su svi relevantni, ali nisu omeli planove da We Heart It zaživi.

Kako se društvena mreža širi, kao i broj partnerstava, povećava se i broj potencijalnih investitora, pa će We Heart It možda početi da “preotima” zaposlene Facebooku.

sandzakhaber / izvor: b92.net

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO