Ðukanović u poseti Beogradu

Untitled-1

Posle 10 godina u prvu zvaničnu posetu Srbiji juče popodne doputovao je premijer Crne Gore Milo Đukanović, čije zvanični razgovori počinju danas.
Premijer Srbije Ivica Dačić će, kako je predviđeno, danas u 10 sati dočekati Đukanovića ispred Palate “Srbija”, nakon čega će se dvojica premijera sastati “u četiri oka”, najavila je Kancelarija Vlade Srbije za saradnju s medijima.

Nakon susreta dvojice premijera predviđeno je da sa Đukanovićem razgovara i prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić. Potom će biti održan plenarni sastanak delegacija Srbije i Crne Gore.

Dvojica premijera će potpisati Sporazum o saradnji između Vlade Crne Gore i Vlade Srbije u kontekstu pristupanja Evropskoj uniji, a zatim će se Dačić i Đukanović obratiti medijima.

Đukanović će se sastati i sa predsednikom Narodne skupštine Nebojšom Stefanovićem.

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić, koji je, prema najavama, takođe danas trebalo da razgovara sa Đukanovićem, otputovao je u međuvremenu u Johanesburg na komemorativni skup povodom smrti Nelsona Mandele.

Sa premijerom Đukanovićem u posetu Srbiji došli su i ministri ekonomije i održivog razvoja i turizma – Vladimir Kavarić i Branimir Gvozdenović.

Tokom zvanične posete Đukanovića Srbiji može se očekivati konkretizacija nekih rešenja od interesa za građane obe zemlje, dogovorenih prilikom septembarske posete Dačića Podgorici.

Dačić je rekao i da posle njegove posete Crnoj Gori aktuelni boravak crnogorskog premijera u Beogradu treba da pokaže da su naši odnosi u uzlaznoj liniji. Prema Dačićevim rečima, zajednički interesi dve države su u oblasti evropskih integracija i ekonomskoj saradnji, jer je Crna Gora naš veliki spoljnotrgovinski partner.

Đukanović je poslednji put bio u Beogradu pre 10 godina, na sahrani premijera Zorana Đinđića.

sandzakhaber / izvor: Tanjug

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO