Dunjić dobio 2 godine zatvora za napad na Čedomira Jovanovića

364087_ceda1-foneet_f

Viši sud u Beogradu osudio je danas na dve godine zatvora jednog od vođa navijača „Crvene Zvezde“ Velibora Dunjića zbog napada na lidera LDP-a Čedomira Jovanovića u aprilu ove godine u restoranu „Čarda“ u Segedinu.

Istom presudom Dunjiću je ukinut pritvor u kom je bio od aprila ove godine, ali koji mu se uračunava u zatvorsku kaznu.

Leo Petrović osuđen je, takođe zbog napada na Jovanovića, na uslovnu kaznu zatvora od šest meseci s rokom provere od dve godine.

Sudija Slađana Marković prilikom izricanja presude rekla je da su Dunjić i Petrović osuđeni za krivično delo nasilničko ponašanje, ali ne kako je to opisano u optužnici na sportskoj priredbi, već u restoranu koji je na putu do plivališta. Sud je, kako je dodala, utvrdio i da oni svojim postupkom nisu izazvali nacionalnu, rasnu i versku mržnju za šta su, takođe, bili optuženi.

Sudija Marković poručila je Dunjiću da je tako visoku kaznu dobio jer je i ranije osuđivan za nasilničko ponašanje i izrazila nadu da se više „neće sa njim viđati po sudnicama“. Ona je dodala da je Dunjiću pritvor ukinut jer ne postoji bojazan da će u kratkom roku ponoviti krivično delo.
Petrović je osuđen na uslovnu kaznu jer je, prema rečima sudije, samo verbalno vređao Jovanovića.

Izricanje presude nisu pratili Dunjićevi i Petrovićevi prijatelji već su na zahtev sudskog veća u sudnicu pušteni samo Dunjićevi otac i brat. Prijatelji, koji su ostali u hodniku Palate pravde, tom prilikom su izvređali snimatelje koji su pokušali da ih slikaju.

Dunjićev branilac Saša Milovanović rekao je novinarima da nije zadovoljan presudom.
„Gorak je ukus kada ne verujete filmu, nego Čedomiru Jovanoviću“, rekao je advokat, aludirajući da se na video snimcima tuče iz restorana ne vidi da Dunjić udara lidera LDP-a već da ga brani.

Dunjić i Petrović su se teretili da su 17. aprila u Segedinu, uoči vaterpolo utakmice Crvene zvezde i mađarskog Segedina, napali Jovanovića koji je bio sa suprugom i prijateljima. Tokom suđenja saslušani su kao svedoci i Jovanović i njegova supruga Jelena, i brojni drugi očevici, a sud je pregledao i video snimke sukoba.

Jovanović je tvrdio da ga je Dunjić napao najpre verbalno vređajući ga kao „izdajnika Kosova“ , a potom i fizički, dok je Dunjić tvrdio da je sprečio napad na predsednika LDP-a. Dunjić je bio osuđen na četiri godine zatovra zbog pokušaja ubistva na splavu „Kalipso“, nakon amnestije pušten je iz zatvora prošle godine u novembru.

sandžakhaber / izvor: tanjug

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO