Duštinac tvrdi-Bezbednosna situacija stabilna !

U Policijskoj upravi u Novom Pazaru smatraju da je bezbednosna situacija stabilna i to potkrepljuju visokim procentom otkrivanja izvršilaca najtežih krivičnih dela.

.< 20131003-212746.jpg

Zamenik načelnika Policijske uprave Jasmin Duštinac je za Regionalnu televiziju rekao da je bezbednost građana u Novom Pazaru stabilna i da će dolaskom novih policajaca iz Sremske Kamenice biti veći broj policajaca na ulici, a to će prema njegovim rečima omogućiti još bezbedniju situaciju u gradu.

“Policija u ovoj instituciji se maksimalno zalaže. Situacija u gradu je stabilna i policija radi svoj posao. Poručujem građanima da pružaju pomoć policiji, jer imali smo veliki broj krivičnih dela, koja su se dogodila na ulici, gde je bilo i više očevidaca I teško nam je da nađemo svedoke ili da neko potvrdi šta se dogodilo”, rekao je Duštinac.

Duštinac je istakao da je visok procenat izvršilaca najtežih krivičnih dela koja su počinjena u ovom gradu od početka godine otkriven.

“Od početka ove godine, dogodilo se šest ubistava, koja su izvršena od strane nepoznatih izvršioca i sva su rasvetljena. Jedno teško ubistvo nije rasvetljeno, a to je ubistvo vlasnika menjačnice. Od šest pokušaja ubistava, pet je rasvetljeno. Bilo je i šest nanošenja teških telesnih povreda, od kojih je pet rasvetljeno. Za prvih devet meseci ove godine imali smo 12 razvojništava od strane nepoznatih izvršioca i 10 je rasvetljeno. Podneli smo 36 krivičnih prijava zbog proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga i kod 54 građanina smo pronašli ilegalno oružje “, kaže Duštanac.

Policija po rečima Duštinca jeste bitan faktor u suzbijanju kriminaliteta, ali ne i jedini. Odgovornost je, kako ističe, i na pravosuđu, školama, porodici, nevladinom sektoru i ostalim institucijama

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO